Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de 10 vigtigste nyheder fra Finans onsdag morgen

VIrksomheder med mere end 100 ansatte  klarer sig generelt bedre, når de ligger uden for København. Især de sjællandske virksomheder ligger i top på nøgletallene. Foto: Arkiv Foto: Sjørring Maskinfabrik

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Nu sælges der huse for ca. 20 mio. kr. i timen. 2017 blev et godt år for for boligmarkedet med flere markante rekorder. Købelysten er steget de fleste steder i landet.


Københavnske virksomheder får baghjul af provinsens
. Væsentlige nøgletal i virksomheder med mere end 100 ansatte tegner et billede af, at erhvervslivet i hovedstaden sakker agterud i forhold til resten af landet.


Danske virksomheders investering i kunstig intelligens eksploderer
. Danske virksomheder investerer massivt i kunstig intelligens og er fint med internationalt, vurderer AI-ekspert. Alle virksomheder er nødt til at kaste sig over det. Læs også indsigtshistorien: Øl, brød og kemobehandling: Kunstig intelligens skal få danske fyrtårne til at lyse skarpere.


Trump praler med større atomknap end Nordkoreas leder. Donald Trump har via Twitter valgt at advare Nordkorea om USA's kraftfulde atomvåben. ”Vil nogen fra hans udtømte og udsultede regime venligst informere ham om, at jeg også har en atomknap, men den er meget større og mere kraftfuld end hans, og min virker,” skriver præsidenten blandt andet som svar på Kim Jong-uns nytårstale, hvor den nordkoreanske leder sagde, at han altid er klar til at trykke på sin atomknap. (Washington Post)


Medie: Putin vil skabe kryptovaluta for at undgå internationale sanktioner
. Rusland kan være på vej med en "kryptorubel", der skal forhindre Vesten i at straffe landet med økonomisk sanktioner.


Medlemmerne af Amazons kundeklub købte fem mia. varer i 2017
. Amazon har for først gang afsløret, hvor mange varer netbutikkens kundeklub køber. (Reuters)


Novo-pengetank var hemmelig investor i kollapset Shell-salg
. Dansk Olieselskabs opkøb af Shells olieraffinaderi røg tirsdag i vasken. Nu viser den hemmelige investor bag handlen sig at være Novos bugnende pengetank. (Børsen)


USA vil have hastemøde i sikkerhedsråd om Iran
. USA opfordrer nu til et hastemøde i FN's Sikkerhedsråd om situationen i Iran, hvor tusindvis af demonstranter har været på gaden i dagevis, og over tyve personer er dræbt. (ABC News)


Spotify sagsøges for milliardbeløb
. Musiktjenesten Spotify er blevet sagsøgt af Wixen Music Publishing i en copyrightsag, hvor erstatningskravet er fastsat til 1,6 mia. dollars (ca. for påstået ulovlig distribution af musiknumre tilhørende en lang række kunstnere herunder Tom Petty, Neil Young og The Doors. (Reuters)
 

830 danskere bestrider en stilling i et offentligt hverv, der gør, at de er i særlig risiko for at blive udsat for forsøg på bestikkelse. De mange hundrede personer, som går under navnet 'politisk eksponerede personer' har Finanstilsynet netop sat navn på - deriblandt folketingets 179 medlemmer. (DR)
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også