Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de 10 vigtigste nyheder fra Finans mandag morgen

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Norsk hotelkonge: Selv Zlatan Ibrahimovic ville beundre mit comeback. Petter Stordalen investerer milliardbeløb i store hotelprojekter i København, som han måtte forlade i 2011 med kæmpetab. Nu er den farverige norske hotelkonge tilbage, og han har store ambitioner om at vokse herhjemme. Mål skal være som fjelde, siger han.


Kun få danskere køber deres dagligvarer på nettet
. Nethandel med de daglige varer halter efter det øvrige onlinesalg. Branchen tror dog på kraftig vækst.


Børsdarling i kurskrise: Gigantopkøb kan være nøglen til ny storhed for Coloplast
. Coloplasts aktionærer er de seneste tre år gået tomhændede fra investeringen. Et storopkøb kan være genvej til ny momentum, lyder det fra flere investorer.
 

Fagbosser vil kvæle DF's krav i blåt skattedrama. Fem fagbosser under LO siger nu klart nej til at fjerne dagpengeretten for flygtninge. Det er ellers DF's krav for at sige ja til Løkkes skattelettelser. (Børsen)


Petersborgs kontroversielle borgmester gav Putin chancen i politik
. Nu søger hans datter, Ksenia Sobtjak, en politisk rolle på første parket i opposition til præsidenten.


Pfizer opgiver jagten på kur mod Alzheimers og Parkinsons.
Et dyrt eventyr hos Pfizer er endt uden resultater, og derfor indstiller medicinalgiganten nu jagten helt. Imens fortsætter blandt andet danske Lundbeck og andre medicinalfirmaer forsøget. (Wall Street Journal)


Angela Merkel starter fem dages forhandling med socialdemokrater om ny regering
. Der er stadig ikke dannet regering i Tyskland, tre måneder efter valget, og nu forsøger Angela Merkel fra det konservative CDU at overtale socialdemokraterne SPD til en koalition og har afsat hele ugen til forhandlinger. SPD var tidligere i regering med Merkel, men ønskede efter tilbagegang ved valget at gå i opposition. (BBC)


Facebook-fejl kunne udlevere dit telefonnummer gennem annoncer
. En svaghed i annoncesystemet hos Facebook betød, at det var muligt at få oplyst et telefonnummer eller e-mail-adresse på en bruger uden tilladelse. Fejlen blev rettet før jul, og Facebook ved ikke, om nogen har udnyttet hullet. (Wired)


Én død efter eksplosion i Stockholm
. Søndag formiddag blev en ældre svensk mand dræbt af en eksplosion, da han samlede noget op fra gaden i en forstad til Stockholm. Politiet mener, at det var en efterladt håndgranat, men har foreløbigt ikke defineret hændelsen som terror. (Politiken/Ritzau)


USA's mellemøst-forhandler fik 185 mio. kr. i investering fra israelsk selskab
. Donald Trumps svigersøn og rådgiver, Jared Kushner, kunne i maj måned glæde sig over en investering på 185 mio. kr. i en af sine ejendomme. Pengene kom fra et israelsk selskab, få dage før Jared Kushner rejste til Israel på første diplomatiske besøg. Det er ikke ulovligt, men Kushner er udpeget til at lede forhandlingerne mellem de stridende parter i Mellemøsten. (New York Times)
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også