Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de 10 vigtigste nyheder fra Finans mandag morgen

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Nordea har brugt ulovlige metoder til at kapre pensionskunder. Nordeas pensionsselskab har holdt betalingen af pensionsmæglere hemmelig for kunderne. Det må man ikke, fastslår Finanstilsynet. Nu skal der ryddes op i betalingen for pensionskunder.
 

Eksperter går i rette med Finanstilsynets kritik af bankers aktionærforkælelse. Banker må gøre med deres overskudskapital, hvad de vil, mener to bankeksperter, som dermed kritiserer Finanstilsynets udmeldinger. Syv banker forkæler aktionærerne - syv udlodder ikke en krone.
 

Ny bog fra Klaus Schwab: »Sådan skaber vi Den Fjerde Industrielle Revolution«. Den første bog om ”Den fjerde industrielle revolution” er solgt i over 1 mio. eksemplarer, og i dag præsenteres opfølgeren, der rummer konkrete anvisninger på, hvordan revolutionen kan håndteres.


Rift om råstof til elbiler.
Producenterne af elbiler kan blive ramt af hård kamp om det sjældne metal kobolt. Et typisk batteri til en elbil indeholder 21 kg. af metallet. Prisen på kobolt er banket i vejret. På 16 måneder er prisen for et kilo steget fra ca. 600 dollars til nu tæt ved 1.700 dollars. (Bloomberg)
 

Overvismand: Skattefradrag er uigennemskuelige for danskerne. Regeringens mange skattefradrag gør det svært for danskere at forstå deres skatteregning, lyder kritik. (Børsen)
 

Mejerigigant lover erstatning. Topchefen for den franske mejerikoncern Lactalis lovede søndag erstatning til alle berørte familier i en sag om salmonella. De franske myndigheder har konstateret, at en række børn er blevet syge efter at have indtaget modermælkserstatning fra Lactalis. Selskabet har solgt produkter til 83 lande i Europa, Afrika og Asien - og har måttet trække 12 mio. varer med babymælk retur. (Financial Times)
 

Globalt revisionshus i indiske problemer. Price Waterhouse kan blive udelukket i to år fra at revidere selskaber i Indien. Det sker efter en skandale med et computerselskab i landet. Ifølge medier vil forbuddet træde i kraft fra marts i år, men Price Waterhouse har meddelt, at selskabet vil indbringe afgørelsen for retten. (BBC)
 

EU kan blive udvidet igen. Bulgarien har netop overtaget formandskabet i EU og meddeler, at lande på Balkan, som er kandidater til at blive medlem af EU, får høj prioritet det kommende halvår. EU-Kommissionen er angiveligt lige nu ved at afslutte arbejdet med vilkårene for, at Serbien og Montenegro kan komme med. (EUobserver)
 

Topchef væltet af Panama-papirer. Sønnen af Angolas tidligere præsident José Eduardo dos Santos, Don Santos, har efter seks år som chef for landets oliefond fået sparket efter oplysninger i de lækkede Panama-papirer. Søsteren, Isabel Dos Santos, der regnes som Afrikas rigeste kvinde, røg i efteråret 2017 fra posten som chef for det statlige olieselskab Sonangol. (The Guardian)
 

Indonesien lukker for kryptovaluta. Centralbanken, Bank Indonesia (BI), har i en erklæring taget afstand fra brugen af kryptovaluta i landet. Forklaringen lyder, at det kan anvendes i pengevask og bl.a. til terrorisme. Dermed kan den virtuelle valuta have en negativ indvirkning på det finansielle system i det asiatiske land. (Reuters)
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også