Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de 10 vigtigste nyheder fra Finans torsdag morgen

ED WRAY

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Eksperter advarer: Gældskrisen kan komme tilbage. Nogle af de mest gældsramte lande i Europa som Frankrig, Italien og Spanien opererer stadig med store offentlige underskud. Det er begyndt at bekymre eksperterne igen.


Antallet af charterrejser vokser igen efter flade år
. Indsigt: Kold og våd sommer trækker spor i charterbranchen, der sælger flere rejser. Økonomisk fremgang får flere til at købe ferierejser, men charter taber alligevel terræn til andre ferieformer. Lang tid med ro har fået turisterne til igen at søge mod Tyrkiet og Egypten.


Danske skattekroner skal betale for vindmøller i resten af Europa. Danske skattekroner til vedvarende energi skal fremover bruges til at støtte energi i andre EU-lande. Det er et af målene for Europa-Parlamentet, der med en række afstemninger onsdag fastlagde sin holdning på en række centrale punkter på energiområdet. (JP)


Svensk storkoncern skærer 3.000 ansatte væk - Danmark går fri
. Byggekoncernen Skanska omstrukturerer forretningen i en række lande for at reducere omkostningerne.


SAS vælger Airbus i ny milliard-investering
. SAS er angiveligt i gang med at lægge en milliardordre på nye fly hos Airbus. Det skandinaviske luftfartsselskab skulle være på vej i de afsluttende forhandlinger med flyproducenten.
 

Virksomheder indbetaler millioner til fond, der samler støv. Danske virksomheder har siden efteråret 2016 indbetalt penge til Arbejdsmarkedets Fond for Udstationerede, der indtil nu ikke har udbetalt én eneste krone, og det vækker voldsom kritik. I alt står der nu 33 millioner kroner. (Ritzau)


Apple bider på Trumps gulerod og betaler milliarder i skat
. Apple trækker milliarder hjem fra udlandet og vil betale omkring 38 milliarder dollars i skat. Præsident Donald Trump kalder nyheden "en stor sejr for USA". (Bloomberg)


Underhus i det britiske parlament vedtager brexitpakke
. Det britiske parlaments underhus vedtog onsdag en lovpakke omkring brexit, så den nu kan sendes videre til behandling i overhuset. Den britiske chefforhandler, brexitminister David Davis, siger, at lovpakken sikrer "en glat og ordentlig udtræden af EU". (BBC)


Mangel på kvindelige partnere rammer advokathuse hårdt
. I Danmarks største advokatfirmaer er seks ud af syv partnere mænd, og få kvinder får en partnertitel i januar. Det koster advokathusene viden og går ud over bundlinjen, mener chefer i branchen. (Børsen)
 

Den republikanske senator Jeff Flake holdt sig ikke tilbage, da han onsdag fra Senatet sammenlignede den amerikanske præsidents angreb på medierne med den tidligere sovjetiske diktator Josef Stalin. Flake mener samtidig, at Trump inspirerer diktatorer i andre lande med sin opførsel. (DR)
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også