Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

Her er de 9 vigtigste nyheder fra Finans torsdag morgen

Kampen om at tiltrække specialister til spidser og kan udlæøse endnu en kamp mellem regeringen og Dansk Folkeparti. Foto: Boris Roessler/AP Foto: Boris Roessler

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Novo-ejer kaster en kvart milliard efter nyt superprojekt. Novo Nordisk Fonden kaster 255 mio. kr. efter et nyt supermikroskop, og det vil få betydning for hele Øresundsregionen, vurderer fondens direktør Birgitte Nauntofte.


6.000 udenlandske specialister lægger 1 mia. kr. i statskassen om året
. Kampen om at åbne døren til arbejdsmarkedet for flere udlændinge spidser til og kan udløse et nyt slagsmål mellem regeringen og Dansk Folkeparti. Står det til landets to største erhvervsorganisationer, skal grænsen i den såkaldte beløbsordning sænkes markant fra de nuværende 418.000 kr. om året til omkring 325.000 kr.


Coop-formand åbner valgkamp med besparelser og priskrig
. Interview: Dele af brugsbevægelsen vil af med erhvervsmanden Lasse Bolander som formand for Coop Danmark. Han og ledelsen i Coop ruster sig til den dyst med en ny strategiplan og offensiv, som andelsselskabet har sagt ja til.


Om 10 år er der ingen, der bygger nye hospitaler
. I Danmark opføres supersygehuse nærmest på samlebånd, men disse mastodonter hører meget snart fortiden tid, lyder budskabet fra nogle af de eksperter fra sundheds- og teknologiindustrierne, der har sat hinanden stævne ved World Economic Forums årsmøde i Davos.
 

Caroline Wozniacki er i finalen i Australian Open. Her til morgen spillede danskeren sig for første gang i grand slam-finalen down under efter at have vundet i to sæt over den belgiske komet Elise Mertens. Wozniacki har to gange tidlige været i en grand slam-finale, UUS Open, men aldrig vundet. (JP)


Gartner Pedersens partner bliver verdens største cannabis-producent
. Den canadiske cannabis-producent Aurora har netop offentliggjort et opkøb, som vil gøre Aurora til verdens største i den boomende cannabis-branche. Aurora forbereder også investeringer i Danmark.


Dollaren falder under 6 kr. for første gang i tre år
. For første gang i mere end tre år har dollaren nu bukket sig så meget, at den kysser en kurs på 6 kr. Flere toneangivende ministre fra den amerikanske regering har travlt med at tale kursen længere ned.


Vestas' kinesiske vindmøllerival dømt for industrispionage
. Kinas største vindmølleproducent, kinesiske Sinovel, er dømt for at stjæle industrihemmeligheder i USA.
 

Som den første kinesiske bilproducent kan Geely Holding måske snart begynde at køre biler ud fra et samlebånd i Europa. Det er firmaets SUV-mærke Tycoon, som kan blive produceret fra nogle af Volvos fabrikker i Belgien. (BLoomberg)

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også