Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de 10 vigtigste nyheder fra Finans fredag morgen

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Danske virksomheder frygter amerikansk priseksplosion. Den amerikanske skattereform kan gøre det betydeligt dyrere for danske virksomheder at lave opkøb i USA. Det skyldes, at de amerikanske firmaer forventes at hive milliarder af dollars hjem til USA. Ifølge Danfoss påvirker skattepakken i USA selskabet »ganske betydeligt og med meget store beløb.«
 

Danske Spils guldæg kan give staten milliardjackpot. Timingen er rigtig til at sælge den konkurrenceudsatte del af Danske Spil, mens spillemarkedet er i vækst, og inden selskabet helt taber pusten, mener analytikere. DF er åben for et salg. Og det bør de også være, mener Finans' virksomhedsredaktør. Sælg guldægget, inden det er for sent, skriver han i en kommentar.
 

Mr. President: I dag gælder det ”Davos First”. Der findes mennesker med stjernestatus, og så er der præsident Trump. Hvad der indiskutabelt er en personlig gevinst for World Economic Forms grundlægger, professor Klaus Schwab, er for stort set alle andre ved årsmødet lige dele fascination og mareridt.
 

Genforhandlingen af Nafta går meget trægt. A.P. Møller-Mærsk har meget i klemme, hvis det ikke lykkes at nå en ny aftale. Den nordamerikanske frihandelsaftale Nafta stod øverst på den handelspolitiske dagsorden, da Donald Trump for et år siden rykkede ind i Det Hvide Hus.
 

Fransk politi frafalder sigtelse mod Danske Bank. Danske Bank er ikke længere sigtet i en sag om hvidvask af penge udført af bankens kunder i Estland. Det meddeler banken i en fondsbørsmeddelelse.
 

Superinvestorer står bag 100.000 job i danske vækstvirksomheder. I Danmark findes der flere end 4.000 såkaldte business angels, viser den hidtil største kortlægning af dette investormiljø. Pengemændene investerer både kapital og ikke mindst kompetencer i langt flere selskaber end antaget. (Berlingske Business)
 

USA's sundhedsmyndigheder undsiger gigants e-cigaret. Et ekspertudvalg i USA mener ikke, at Philip Morris' e-cigaret er mindre skadelig end cigaretter. (Reuters)
 

Verdens største kaffekæde leverer skuffende tal. Aktiekursen hos kaffekæden Starbucks faldt med 5,2 pct. efter nyheden om, at salgstallene for seneste kvartal ikke levede op til analytikernes forventninger. Starbucks, som de seneste kvartaler har kæmpet med overskuddet, presses blandt andet af kæder, der leverer kaffe til lavere priser. (Reuters)
 

Ikea vil ikke længere kun sælge møblerne. Møbelgiganten Ikea arbejder nu med planer om at opbygge et helt nyt forretningsområde: Udlejning af møbler. (The Telegraph)


Ny liga med nye regler skal tage kampen op med NFL
. Wrestling-mogulen Vince McMahon, som står bag WWE, bekræfter, at han har investeret 106 mio. dollars, som skal bruges på at genoplive XFL, en liga for amerikansk fodbold, som fra 2020 skal tage kampen op med kriseramte NFL. Det skal blandt andet ske med nye regler, som skal sikre færre pauser og et hurtigere spil. (Bloomberg)
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også