Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de ni vigtigste nyheder fra Finans mandag morgen

Få et hurtigt overblik over weekendens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Fremtidens headhunter skal have en dybere forretningsforståelse. Ifølge landets førende headhuntere er det ikke længere nok at kunne finde frem til en dygtig kandidat i et svært felt. De skal også vide, hvor virksomheden og markedet er på vej hen. Læs også interviewet med Michael Vad: Sådan arbejder en topheadhunter.


Luksusbutikker har kronede dage i Danmark
. De dyreste butikker i København oplever hård medvind. Det er effekten fra forbrugsvanerne og rige kinesere og amerikanere. Læs også indsigtshistorien: »Jeg kan godt lide Rolex. Jeg er ikke en samler. Jeg køber dem bare«.


Ikea-grundlægger er død
. Manden bag den ikoniske møbelgigant Ikea er død. Ingvar Kamprad blev 91 år. Han var en af Nordens største entreprenører gennem tiden, og allerede som 17-årig stiftede han Ikea. I Danmark er der fem Ikea-butikker, men på verdensplan findes der 355 varehuse fordelt på 29 lande.


Høje bidragssatser skæpper i kassen hos banker og realkreditinstitutter
. Realkreditinstitutterne tager sig godt betalt for at yde lån til danske boligejere. I 2017 betalte boligejerne således 12,9 mia. kr. alene i bidrag. Til sammenligning udgør renteudgifterne blot 20,1 mia. kr., viser nye tal fra Nationalbanken.
 

Aggressive Putin og cybertrussel udløser milliardløft af forsvaret. For første gang siden Berlinmurens fald i 1989 får forsvarsbudgettet et milliardløft, der skal ruste Danmark til nye trusler fra Rusland og cyberangreb. (JP)


Novo og Grundfos i oprør over S og DF's høje krav til udlændinges løn
. Danske topvirksomheder mener, at Folketinget har gjort det dyrere og sværere at hente arbejdskraft uden for EU. S er klar til at diskutere ændringer. (Børsen)
 

Eksperter: Boligejere bliver snydt af tilstandsrapporter. Forsikringsselskaber og byggekonsulenter gør tilstandsrapporter så ukonkrete, at boligejere har svært ved at få dækket skader via forsikringen. Det mener flere eksperter. (Politiken)
 

Hacket kryptobørs lover kompensation til kunder. En af Japans førende børser for handel med kryptovaluta, Coincheck, blev kort inden weekenden hacket og fik stjålet valuta for milliarder af kroner. Nu lover Coincheck at kompensere sine kunder - men de får ikke alle deres penge retur. (BBC).


Verdensmestre sender Danmark hjem fra EM uden medaljer
. Det danske håndboldlandshold må rejse hjem fra EM i Kroatien uden medaljer, efter at holdet tabte bronzekampen til de franske verdensmestre med 29-32. I finalen vandt Spanien over Sverige med 29-23. (JP)
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også