Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de 10 vigtigste nyheder fra Finans tirsdag morgen

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Stigende lønpres i nabolande risikerer at udløse større krav herhjemme. En lang række faktorer både herhjemme og i udlandet får bl.a. Nordea til at konkludere, at vi snart ser stigende lønpres. Det kan være svært at se, hvor lønpresset skal komme fra i dag. Men her er et overblik


Novo-analytikere skyder med skarpt efter Ablynx-fiasko: »Det var en strategisk fejl«
. Novo Nordisk missede den belgiske biotekdrøm Ablynx, og det giver anledning til at kigge indad for den ansvarlige Novo-chef. Novo Nordisk begik en klokkeklar fejl, lyder det fra flere sider. Novo-chef bliver på jagtmarken - og har 18 mia. kr. i baglommen.


Danskerne tror på højere boligpriser, men prisfald i Sverige spøger
. Boligpriserne skal stige i år, mener 60 pct. af danskerne ifølge Nykredits huspristillidsindeks. Indtil videre er der grund til optimismen, men udviklingen på det svenske boligmarked spøger i kulissen.


Revisionskæmpe efter knockout: Nu går KPMG efter milliarden og profitten
. KPMG blev udraderet i 2013, men har nu rundet en halv mia. i omsætning og 500 medarbejdere. Næste mål for adm. direktør Thomas Hofman-Bang er en omsætning på 1 mia. kr. og en profitabel drift.
 

Danmark bakker op om tysk vejafgift fra 2019. Regeringen har besluttet at gå ind i det retlige slagsmål, som verserer ved EU-Domstolen om den tyske vejafgift. Her har Østrig den 12. oktober 2017 lagt sag an mod Tyskland på grund af afgiften, der er planlagt indført 1. januar 2019. (Ritzau)


Kaffeproducent slår sig sammen med sodavandsgigant
. Keurig Green Mountain har indgået en aftale til en værdi af 21 mia. dollars med sodavandsproducent Dr Pepper Snapple Group og opretter et nyt selskab med mærker som Green Mountain Coffee, 7UP, Snapple og Sunkist. (Reuters)


Flyboss tager lønnedgang i ligestillingens navn
. Flyselskabet EasyJets nye topchef, Johan Lindgren, slår et slag for ligestillingen. Han har nemlig valgt at gå ned i løn for at få det samme som sin kvindelige forgænger. (CNN)


Trump vil have sin nye sundhedsminister til at få prisen på lægemidler langt ned
. Han var selv en del af problemet, men han er den rigtige mand til at løse det. Nogenlunde sådan ser den amerikanske præsident Donald Trump på sin nye sundhedsminister Alex Azar.


Nye eltog på vej: Skal fremtidens tog laves i Italien, Kina eller Schweiz?
Folketingets trafikordførere skal i dag drøfte, hvordan man skal sende købet af omkring 200 nye eltog i udbud. Og hvordan man fremover skal vedligeholde togene. (JP)


Regeringen og erhvervslivet går sammen om digital indsats
. Danmark skal være foran på de tre områder kunstig intelligens, internet of things og big data. Derfor præsenterer regeringen tirsdag en ny, digital vækstplan. En af hovedpunkterne er en sammenslutning af erhvervslivet, det offentlige og uddannelsesinstitutioner kaldet "Digital Hub Denmark". (Berlingske)
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også