Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de otte vigtigste nyheder fra Finans onsdag morgen

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Hver 10. boligejer tjener på rentegambling. Hver 10. boligejer har trodset alle advarsler fra realkreditinstitutterne og løber en høj renterisiko. Og den rentegambling har kunnet betale sig, viser beregninger fra Nordea Kredit.


Kun 100 virksomheder betaler over halvdelen af landets selskabsskat
. Mere end halvdelen af de 60,5 mia. kr., som staten årligt får ind i selskabsskatter, stammer fra kun 100 virksomheder. Det gør Danmark sårbar i den internationale konkurrence. Selvom økonomien buldrede frem i 2016, og provenuet steg til det højeste siden 2006, så faldt andelen af selskaber, der betalte selskabsskat: Kun 4 ud af 10 selskaber betaler skat.


Arla indleder historisk investeringsoffensiv
. Arla Foods offentliggør nu sit største investeringsbudget nogensinde. Mejerigiganten investerer 4 mia. kr. i år, og en stor del af pengene bruges på udvidelser af danske mejerier. Arlas salg til fjerne markeder i blandt andet Asien og Afrika er vokset eksplosivt de seneste år.


Fransk olieselskab står til skattefordel i Nordsøen
. Når franske Total i år overtager Mærsks olieudvinding i Nordsøen, får selskabet samtidig ret til at blive kompenseret krone for krone af den danske stat for eventuelle skattestigninger de næste 24 år. Det er ikke muligt at ophæve skattestop på olien, ifølge Kammeradvokaten.
 

Trump opfordrede til sammenhold i tale om USA's tilstand. Præsident Donald Trump opfordrede til forsoning i sin første State of the Union-tale til Kongressen. Det var ventet, at præsidenten ville opfordre til samling af partierne og tale om landets fremtid som én amerikansk familie.
 

Bitcoin falder sammen med andre kryptovalutaer. Prisen for en bitcoin er nu dykket til under 10.000 dollars. Dermed er den stærkt omtalte kryptovaluta cirka halvt så meget værd, som da den for ikke længe siden toppede i 20.000 dollars. Også de 19 andre største kryptovalutaer på markedet faldt i løbet af tirsdag. (CNBC)
 

Amerikanske sundhedsaktier bløder efter Amazon-indtog. Planerne fra Amazon, Berkshire Hathaway og JPMorgan Chase om at skabe en ny sundhedsgigant fik tirsdag aktierne til at styrtdykke hos aktørerne på det amerikanske sundhedsmarked.


Dansk Supermarked angriber Postnord
. Føtex, Bilka og Netto bliver spydspidser i Dansk Supermarkeds nye pakkesatsning, som er et forsøg på at møve sig ind på Postnords territorium. (Børsen)
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også