Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de 9 vigtigste nyheder fra Finans onsdag morgen

Det kommer til at gå ud over et ellers historisk flot opsving for de små og mellemstore virksomheder, hvis ikke den manglende arbejdskraft afhjælpes, mener DI. Foto: arkiv

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Historisk opsving for små virksomheder kan være i fare. De kaldes  grundstenen i dansk erhvervsliv, og de små og mellemstore virksomheders beskæftigelsesforventninger når da også nye højder for 2018. Men mangel på arbejdskraft kan i særlig grad koste opsvinget for de små virksomheder, mener Dansk Industris adm. direktør, Karsten Dybvad.
 

Bankernes indtjening banker i vejret, men der mangler konkurrence, mener forbrugernes vagthund. Ifølge Forbrugerrådet Tænk er den nemlig gal med konkurrencen, når bankerne kan opfinde det ene nye gebyr efter det andet og banke profitten i vejret uden at miste kunder. Men den køber bl.a. Sydbanks topchef, Karen Frøsig ikke.
 

Eksperter venter en gentagelse af oliepriskrigen. Olieproduktionen uden for Opecs kontrol vil stige langt mere end ventet og dermed underminere bestræbelserne på højere oliepriser, lyder det fra eksperter. Imens slås producenterne om, hvor stor efterspørgslen vil være.
 

Kræver kulegravning af offentlige bonusordninger. Bonusudbetalinger til seks direktører i Banedanmark og til programdirektøren for it-systemet Sundhedsplatformen i Region Hovedstaden får nu et politisk flertal udenom regeringen bestående af Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og SF, til at kræve en kulegravning af området. (DR)
 

Hummel-ejer træder pludseligt ud af feteret designerselskab. Det danske modehus Stine Goya A/S ændrer i hast bestyrelse og ejerkreds. Hummel-ejer Christian Stadil og tidligere koncernchef i IC Group, Niels Mikkelsen, træder ud af selskabet efter en kort årrække, hvor de også nåede at være medejere med 10 pct.
 

Aktiefald bliver endnu større. Mange investorer slog deres porteføljer til blods, da det amerikanske marked den 9. februar ramte en bund på 2.533. Men det bliver værre endnu, skriver nyhedsbureauet Bloomberg. Det spår et flertal på 57 pct. af amerikanske investorer, der er blevet spurgt af Strategas Research Partners. (Bloomberg)
 

Tre af landets realkreditinstitutter har nu åbnet for et 30-årigt 2,5 pct. lån med afdrag. Kursen skal under 100, før der kan gives lånetilbud i det, og tirsdag var kursen lige over. Det betyder, at boligejere, der ønsker et fast forrentet lån med afdrag over 30 år, er nødt til at æde et kurstab på ca. 4 kurspoint, da kursen på 2 pct. lånet er nede i 96.
 

Fønns om exit fra Saxo Bank: »Ingen uenighed overhovedet. Trods den højst overraskende melding tirsdag om, at Lone Fønss Schrøder omgående fratræder som bestyrelsesformand i Saxo Bank, ligger der ikke uenighed i ledelsen bag beslutningen, understreger hun over for Finans.
 

Våbendebatten raser igen i USA efter det seneste skoleskyderi, hvor en tidligere elev dræbte 17 personer. Først var flere af de overlevende elever ude med skarp kritik på de sociale medier af den manglende opstramning på våbenlovene, hvilket har skabt massiv omtale. Nu mener et overvældende flertal af amerikanere, ifølge en rundspørge fra Washington Post/ABC, at hverken Kongressen eller præsident Trump har gjort nok for at forhindre masseskyderier. (Washington Post)
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også
Top job