Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de 9 vigtigste nyheder fra Finans torsdag morgen

Foto: Joachim Adrian Foto: Tanja Lund Carstens

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Børskandidaten NTG fortsætter opkøbsspurt med køb af affaldstransportør. Den hurtigvoksende transportkoncern NTG, der går efter at blive børsnoteret i foråret 2019, har slugt endnu en virksomhed. Og det bliver formentlig ikke den sidste i år. Danmarks nye DSV? NTG satser på frie tøjler og vild vækst.


Christian Frigast lokker med nye milliarder til danske eksportvirksomheder fra EKF
. Som formand for Danmarks Eksportkredit vil finansmanden Christian Frigast øge milliardstøtten betragteligt til danske eksportvirksomheder, der jagter ny vækst på fremmede markeder: »Vi skal være derude, hvor der er en høj risiko på markedet«.


Danskejet gigantlandbrug får rekordresultat
. Den danskejede landbrugskoncern Axzon har leveret det største overskud i selskabets historie. Nu er kursen sat mod en børsnotering.


Så sker det: Spotify går på børsen. Den svenske streamingtjeneste Spotify har meldt sin ankomst på børsen i New York
. Spotify har valgt den noget utraditionelle vej til børsen og går direkte i kurslisterne uden at have hyret en investeringsbank til at sælge aktier.


Kapitalfonde overdyngede Toys R Us med gæld: 3.000 personer kan miste jobbet i Storbritannien
. Det har ikke været muligt at finde en køber til insolvente Toys R Us i Storbritannien. Dermed risikerer 3.000 medarbejdere at miste jobbet, men indtil videre holder de 105 butikker dog fortsat åbent. (BBC)


Mærsk-veteraner i stort sats på kryptovaluta: Vil spare industrien for milliarder
. Et firma med tidligere Mærsk-folk i spidsen lancerer ny blockchain-platform, der skal strømline containerfragt. En ny kryptovaluta skal skaffe finansiering. (Børsen)
 

Statsansatte forlanger 8,2 procent mere i løn. Fortrolige notater viser, at over 1,3 mia. kroner skiller parterne i sammenbrudte lønforhandlinger mellem staten og de statsansatte. (Politiken)


Nu forvandler Facebook sig til en jobportal i Danmark
. Verdens største sociale medie lancerer en ny funktion i Danmark, så firmaer og kandidater får nemmere ved at finde hinanden. Jobindex frygter dog Google mere end Facebook.


Torsdag præsenterer regeringen sit store ghettoudspil
»Ét Danmark uden parallelsamfund – ingen ghettoer i 2030«. Udspillet er den sjette ghettoplan siden 1994, som vil forsøge at gøre op med de belastede boligområder. Blandt skal staten, ifølge dagbladet Politiken, kunne tvangsopløse en boligafdeling, hvis den ikke gør nok for at komme bolisociale problemer til livs. (JP/Politiken)
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også