Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de otte vigtigste nyheder fra Finans onsdag morgen

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Mærsk-formand punkterer digital storhedsdrøm: »I virkeligheden er det kerneforretningen, vi gerne vil tjene penge på«. Mærsks drøm om at udvikle en global digital handelsplatform for containerfragt har fået nogle investorer til at håbe på en fremtidig guldåre. Men platformen er ikke det, der skal give kroner i kassen hos Mærsk, siger formanden.


Se om du skal hæve efterlønnen før tid
. Skal du beholde efterlønnen, eller skal du hæve den i utide? Det spørgsmål skal mange danskere tage stilling til inden den 30. juni. Frem til den dato er det muligt at hæve efterlønnen i utide og få udbetalt opsparingen. Hvor meget du kan få, er individuelt. Har du betalt efterlønsbidrag uafbrudt siden 1. juli 1999, vil udbetalingen være på 109.200 kr.


Ny rapport: Politikerne ved intet om robotter og kunstig intelligens
. Danske politikere har ikke den nødvendige viden om kunstig intelligens. Sådan lyder det blandt andet fra flere af politikerne selv i en ny rapport.


Mark Zuckerberg var i hopla i Senatets varme stol
. Facebooks topchef og stifter afgav tirsdag aften forklaring til det amerikanske senat angående skandalen om misbrug af 87 mio. brugeres data. Han undskyldte fra start, at Facebook ikke har været gode nok til at håndtere udfordringerne.


Ny platformsaftale er enten det nye sort eller reelt ubrugelig
. En ny overenskomst mellem platformsvirksomheden Hilfr og 3F kan være begyndelsen på et organiseret platformsarbejdsmarked, der indtil nu er lidt Det vilde Vesten. Ekspert er skeptisk om, hvorvidt det vil gøre en forskel.


EU ransager Fox og andre med tv-rettigheder til sport
. EU's konkurrencemyndigheder har tirsdag ransaget selskaber i flere EU-lande, som beskæftiger sig med transmissionsrettigheder for sportsbegivenheder. Aktionen skyldes en mistanke om ulovlige kartelaftaler. (NBC News)


Fiat Chrysler forhandler om dieselfusk med USA’s justitsministerium
. Fiat Chrysler er ifølge flere medier nu i seriøse forhandlinger med de amerikanske myndigheder om en aftale om straf i forbindelse med snyd med software og måleudstyr, som i 2015 åbnede for ulovligt solgte biler. (Reuters)


Analytiker: SAS' milliardkøb er et nødvendigt onde, der giver god mening
. 25 mia. kr. til 35 nye fly og leasing af 15 yderligere giver god mening for SAS, der efter mange års økonomisk krise endelig kan tage styringen over egen fremtid, mener analytiker. Men de dårlige tider kan hurtigt komme igen.
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også
Top job