Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de 9 vigtigste nyheder fra Finans fredag morgen

Foto: Vestas

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Vestas er den ubestridte konge - men specielt én konkurrent ser farlig ud. Vestas' lønsomhed er milevidt foran konkurrenterne, men Siemens Gamesa kan hale ind over de kommende år.


Brexit tvinger Arla ud i en historisk stor spareplan
. Arla skal spare 3 mia. kr. efter at Brexit og EU's overskudslagre har ramt mejerigigantens konkurrenceevne med voldsom kraft. »Vi er faldet ned i midterfeltet. Det er ikke et sted, vi ønsker at være,« siger Arla-topchef Peder Tuborgh.


Carlsberg-formand: »Vi uddanner primært folk til den offentlige sektor«
. Danmark halter efter de nordiske lande, når det gælder innovation. Vi lærer ikke vores børn og unge at tage chancer, og det hæmmer lysten til at blive iværksætter, mener Carlsbergs formand, Flemming Besenbacher. Undervisningsministeren er delvist enig.


Amazon-topchef løfter sløret for antallet af Prime-brugere
. Amazon-topchef Jeff Bezos sætter for første gang tal på, hvor mange brugere Amazon Prime har. Tallet er højere end tidligere estimater. (CNN)


OW Bunkers næstkommanderende: Koncernledelsen var imod børsnotering
. Topledelsen i OW Bunker var slidt efter forgæves salgsbestræbelser i 2013 og var ifølge tidligere økonomidirektør Morten Skou imod en børsnotering. Det har den tidligere økonomidirektør forklaret bagmandspolitiet i en afhøring, som torsdag blev fremlagt i straffesagen mod den tidligere OW Bunker-chef Lars Møller.


Hård konkurrence får Fakta til at skrue ned
. Coops discountkæde Fakta har ifølge en ekspert haft for mange butikker på dårlige placeringer. Kædechefen erkender, at der ryddes op som led i kampen om discountmarkedet.
 

Salget af ejerlejligheder styrtdykker. De seneste år er det danske boligmarked buldret frem. Boligpriserne er steget, samtidig med at salget af boliger er eksploderet. Men nu ser udviklingen ud til at vende. Det samlede boligsalg er faldet med 10 procent, viser en sammenligning af salgstallene fra marts sidste år og samme måned i år. (Ritzau)


Wells Fargo tæt på at indgå milliard-forlig i låneskandale
. Wells Fargo har ifølge amerikanske medier efter forhandlinger accepteret at betale en rekordstor bøde på 1 mia. dollars efter krav fra de amerikanske regulerings-myndigheder for salg af kritisable finansielle produkter. (Reuters)


Lance Armstrong indgår millionforlig med tidligere sponsor
. Den tidligere amerikanske cykelsportsstjerne Lance Armstrong har accepteret at betale 5 mio. dollars (30,2 mio. kroner) i et forlig med U.S. Postal Service. (Washington Post)
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også
Top job