Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de seks vigtigste nyheder fra Finans torsdag morgen

Færgernes salg af mobildata er en særdeles god forretning, mener en ekspert. Foto: Espengees.com

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Skat har brugt en halv mia. kr. på konsulenter på seks måneder. Det danske skattevæsens forbrug af eksterne konsulenter i de første seks måneder af 2018 har sat kurs mod et rekordhøjt niveau. I årets første seks måneder blev der brugt næsten 500 mio. kr. på eksterne konsulenter. Det samlede forbrug i hele 2017 lød på 582 mio. kr.

EU-sag om udbytteskat tabt: Milliardregning kan være på vej til den danske statskasse. EU-Domstolen har givet udenlandske investeringsforeninger medhold i, at Danmark har opkrævet udbytteskat i strid med EU-retten. Milliardslagsmål om udbytteskat - det handler sagen om.

Teleekspert: Det er en bedre forretning for færger at sælge mobildata end sjusser i baren. Teleekspert John Strand slår fast, at mobiltelefoner er en særdeles god forretning for færger på vej til og fra Norge og Sverige. En mobilkunde kalder færgernes opskruede mobilpriser for noget svineri.

Omsætningen rasler ned: Teleselskaber sparer sig til overskud. Teleselskaberne kom ud af 2017 med det laveste branchesalg nogensinde, selv om danskerne bruger teleløsninger som aldrig før. En udfordring for branchen, lyder det fra Teleindustrien.

Udskældt afgift har tabt pusten. I 2016 satte danskernes betaling af grøn elafgift rekord med 8,4 mia. kr. Siden er afgiftsregningen dykket markant. Men forklaringen får næppe mange til at juble.

Nidkær kamp om erhvervskunder rundt om i landets banker. I en ny undersøgelse svarer 37 pct. af de adspurgte banker, at kamp om virksomhedskunderne har tvunget dem til at luge ud i kravene og sænke prisen.
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også
Top job