Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de syv vigtigste nyheder fra Finans mandag morgen

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Vores største naboer vender ryggen til danske job. Mens antallet af østeuropæere er eksploderet de seneste 10 år, er der i dag langt færre svenskere og tyskere, der arbejder i Danmark end før krisen. Det gør udfordringen med at tiltrække udenlandsk arbejdskraft endnu større, mener DA. Her er seks centrale argumenter om »manglen på folk«, som arbejdsmarkedets parter slås om i dag.

Svensk valg giver politisk kaos. De svenske vælgere har sammensat en kaotisk rigsdag, givet Socialdemokratiet den ringeste tilslutning på denne side af verdenskrigene og i stort tal stemt på et kontroversielt, indvandrerkritisk parti. Statsminister Stefan Löfven kæmper for sit politiske liv. (JP)

Enorme forskelle på investeringsfondenes evne til at skabe afkast. Selv inden for det samme investeringsområde er der set over 10 år langt mellem vinderne og taberne blandt de danske investeringsfonde. Og den bedste fond af alle er i en klasse for sig.

Donald Trump beder Apple bide i sit eget sure æble. Teknologigiganten var fredag ude at advare om, at USA’s nye straftold på varer fra Kina vil presse prisen på Apple-produkterne op. Lørdag svarede Donald Trump igen: Apple kan bare flytte hele sin produktion til USA. Så er der jo ingen straftold. (Reuters)

Brexit-infighten fortsætter i Storbritannien, hvor den tidligere udenrigsminister Boris Johnson i avisen Mail on Sunday kom med et skarpt udfald mod premierminister Thesera May. Han beskylder hende for at have viklet den britiske forfatning ind i en selvmordsbombers vest, og at hun afleverer udløseren til EU. (BBC)

I et usædvanligt forsøg på at redde samarbejdet mellem USA og Kina har højtstående kinesiske politikere og embedsmænd med meget kort varsel inviteret topcheferne i nogle af USA’s største finanshuse til "China-US Financial Roundtable" i Beijing. De inviterede tæller topcheferne fra bl.a. kapitalfonden Blackstone, Citigroup og JP Morgan. (Financial Times)

Big boss is watching you. En retssag i USA skal afdække, hvor meget en arbejdsgiver egentlig må rode rundt i dine private sager, hvis oplysningerne ligger på den telefon eller computer, selskabet har givet dig. Han mener, firmaet har hacket sig ind i hans privatliv. Firmaet mener godt de må, for det er deres computer. (Wall Street Journal)
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også
Top job