Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de 8 vigtigste nyheder fra Finans onsdag morgen

Konkurser fortsætter med at falde, mens tvangsauktioner stagnerer. Foto: Casper Dalhoff. Foto: Casper Dalhoff

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Efter tre nederlag på stribe: Hård kritik af vagthund. Konkurrencemyndighederne har lidt tre store nederlag de seneste måneder. Nu kritiserer en række iagttagere styrelsen for at have forfulgt sager uden det rette grundlag. Hvad handler det egentlig om? Finans er dykket ned i sagen.

Konkursbølge truer entreprenører trods byggeboom. Hvis de stigende lønomkostninger i byggeriet fortsætter himmelflugten, risikerer entreprenør- og håndværkervirksomhederne at styre mod flere konkurser og dyk i indtjeningen. Dansk Byggeri og Deloitte spår, at højkonjunkturen varer ved nogen tid endnu, men en underbranche går en mere dyster tid i møde.

Nike storsælger efter kampagne med udstødt stjerne. Det har ført til et øget salg og en stigende aktiekurs, at Nike for nylig annoncerede et samarbejde med den udstødte NFL-stjerne Colin Kaepernick.

Solide plusser i USA - trukket af it. It-aktierne trak for tirsdag og sikrede dermed plusser på de amerikanske aktiemarkeder, hvor den positive stemning overvandt bekymringerne for en optrapning af handelskrigen. (Ritzau Finans)

Orban i frontalsammenstød med egne venner. Viktor Orbans Ungarn bryder adskillige fundamentale EU-principper, lyder kritikken. Også i Orbans egen politiske familie stiger utilfredsheden.

Britisk minister: Sådan er danskerne i Storbritannien stillet i tilfælde af "no deal". Britisk minister aflyser den værste brexit-frygt: Selv ved "no deal" kan danskerne blive i London efter brexit.

Kina skifter taktik og forsøger at bejle til amerikanske virksomheder. I et nyt forsøg på at undgå, at den optrappende handelskrig rammer Kinas økonomi for hårdt, forsøger de kinesiske regering nu at gøre sig lækker over for multinationale virksomheder ved at love, at man ikke vil ramme dem i striden med USA. (WSJ)

I anledning af 10-året for finanskrisen bringer Finans en række artikler om krisen og interviews med topfolk, der oplevede den største finansielle krise i nyere tid på tæt hånd. Læs f.eks. interview med Peter Engberg, der var koncernchef i Nykredit under krisen, her.
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også
Top job