Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de 8 vigtigste nyheder fra Finans onsdag morgen

Danske Bank kommer til at sætte sig på en meget stor del af det danske mediebillede i dag og vil formentlig også trække udenlandske overskrifter, når banken fremviser resultaterne af sin egen undersøgelse af hele hvidvaskskandalen i den estiske afdeling. Dermed kommer også bankens eget syn på, hvem der havde ansvaret, og om bankens øverste direktør, Thomas F. Borgen, kan holde sin skanse. Her er dagens første nyhedsoverblik.

Punktum i hvidvaskskandale kan udløse kursfest i Danske Bank. Hvis det lykkes ledelsen at få ryddet hurtigt op i hvidvaskskandalen, kan det smitte kraftigt af på bankens aktiekurs, vurderer flere analytikere. Storbanken Citigroup forventer, at Danske Bank-aktien kan stige 55 pct. på bare ét år.

Danske Bank-whistleblower kan få stor dusør i USA. Den anonyme person, som har tippet det amerikanske finanstilsyn, Securities and Exchange Commission, om hvidvasksagen i Danske Bank, kan blive økonomisk forgyldt, hvis efterforskningen resulterer i en bøde til banken. (Børsen)

Fedme, blindhed og Parkinsons: Novo Nordisk jagter nye guldæg. Diabetesområdet er blevet for trangt for Novo Nordisk, der hungrer efter vækst. En ny forskningsstrategi skal katapultere medicinalselskabet ind i behandling af alt fra Parkinsons til blindhed. Novo-chef vil sikre »overnormal vækst« og lynhurtige resultater - men med færre forskere.

Ørsted sælger vindmøller for 37 mia. kr og opjusterer forventningerne. Energiselskabet Ørsted har tirsdag solgt halvdelen af ejerskabet til havvindmølleparken Hornsea 1. Køber er Global Infrastructure Partners (GIP), som betaler 4,46 mia. pund for ejerandelen.

Lønfesten på Wall Street når nye højder. 10 år efter finanskrisen er der igen bonusfest på Wall Street. 201 mia. kr. i bonusser regnede ned over de ansatte i finanssektoren i 2017. Det er de største udbetalinger i et årti, og der er mere i vente.

Vestager presser Apple til at betale 106 mia. kr. EU's konkurrencekommissær danske Margrethe Vestager har lagt arm med giganten Apple og vundet første runde.

Kryptokollaps rammer Mærsk-veteraners sats. Blockshipping har langt fra rejst de nødvendige midler via udstedelsen af dets egen digitale mønt. Kryptovalutamarkedet er blevet slagtet i 2018. (Børsen - låst artikel)

Teslas topchef mistænkes for svindel. Det amerikanske justitsministerium undersøger nu, om Teslas topchef Elon Musk handlede kriminelt, da han for nylig på Twitter meddelte, at han overvejede en afnotering af selskabet. Afnoteringen er siden afblæst og aktiekursen styrtdykket.

Efter 11 generationer: Dansk slot sættes til salg. Efter 298 år i samme families eje sættes Gyldensteen Slot nu til salg.

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også
Top job