Briefing

Her er de 9 vigtigste nyheder fra Finans tirsdag morgen

Lundbecks topchef Deborah Dunsire. Foto: Gregers Tycho

Godmorgen. Få her et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.

Midt i dyr opkøbsjagt: Ny Lundbeck-boss løber kæmpe risiko med storstilet vækstplan.
Mens den nye Lundbeck-topchef Deborah Dunsire gør klar til at kaste milliarder efter opkøb, stiller flere analytikere spørgsmål ved, om strategien vil lykkes. Usikkerhederne tårner sig nemlig op.

Nets vil selv sætte prisen på dankortbetalinger og skrotte de regulerede priser.
I kølvandet på den ophedet debat om dankortet og om, hvorvidt det er konkurrencedygtigt med andre betalingskort, blander Nets sig nu, og siger, at man ønsker frie hænder til at sætte prisen, i stedet for som nu, at det reguleres af politikerne.

Britiske virksomheder poster milliarder i EU-lande. Ifølge en ny undersøgelse vælger britiske virksomheder at investere stort i EU-lande frem for hjemlandet pga. brexit.

TDC får alvorlig kritik for registrering af mobilkunders færden. Det var i strid med reglerne, at TDC i årevis registrerede, hvilke mobilmaster tre millioner mobilkunder var tilknyttet, når de sendte mms'er eller brugte data. (Ritzau)

Klap-sammen-telefonen kan være på nippet til at få et comeback. Samsung ser ud til at være klar til at præsentere sit bud på en sammenfoldelig smartphone senere i februar.

Minister vil stramme lovgivning efter Falck-skandale. Innovationsminister Sophie Løhde (V) vil have strammet lovgivningen, så det offentlige kan ophæve en kontrakt med en virksomhed, der er dømt for lovbrud. (Ritzau)

Morgan Stanley spår indtjeningsrecession i år. Advarslen kommer fra investeringsbanken kommer efter en række skuffende prognoser fra flere amerikanske virksomheder i forbindelse med regnskaber for fjerde kvartal 2018. (Financial Times)

Afslag på barnevogn førte til strid - nu kan sagen ende i Højesteret. Tvisten mellem en familiefond og nogle af Vola-stifterens arvinger endte med en sejr og millionerstatning til familiefonden i Vestre Landsret, men sagens tabere overvejer nu, om der skal ankes til Højesteret.

Massive lønhop til landets tungeste topchefer: Adskillige steget med over 40 pct. på to år. Godt halvvejs inde i regnskabssæsonen tegner der sig et billede af, at den samlede lønpakke til landets tungeste topchefer i C25 er stærkt stigende. (Børsen)

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Ny serie fra FINANS: Følg 10 visionære og innovative iværksættere og deres idéer, der har potentialet til at redefinere dansk erhvervsliv.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også