Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de 9 vigtigste nyheder fra Finans onsdag morgen

Det vælter frem med danske startups, der laver internettjenester og apps. Men hardwaren bag er mere kompliceret og her skorter det i langt højere grad på danske initiativer.  Foto: Thomas Borberg

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.

Topchef vil genrejse Novo med klassiske dyder og mere risiko. Novo Nordisk har de senere år glemt noget af det, der i sin tid førte selskabet til storhed. Nu er det tid til at finde det gamle fokus om at være ambitiøs frem igen, siger topchef Lars Fruergaard Jørgensen.

Alvorlige advarsler fra whistleblower i Danske Bank blev pist væk. Danske Banks whistleblower i hvidvaskskandalen undrer sig: I 2013 og 2014 advarede han topledelsen om flere mistænkelige forhold i den estiske filial. Men to af hans helt centrale advarsler – bl.a. om misbrug af danske kommanditselskaber – blev aldrig undersøgt nærmere af banken. (Berlingske - låst artikel)

Total-boss: »Det er vigtigt at have en større bid af lagkagen«. Mere skala og stordrift i Nordsøen kan gøre det danske olieeventyr til en bedre forretning for den franske oliegigant Total, fortæller selskabets danske chef. Tirsdag overtog den franske oliegigant amerikanske Chevrons andel af gas- og oliejointventuret Dansk Undergrunds Consortium.​

Danske flagskibe leder med lys og lygte efter fremtidens vækstmuligheder. Flere danske erhvervsklenodier som Mærsk og Lego kæmper med at finde fremtidens vækstformel. En af fællesnævnerne er digitalisering, mens virksomhedernes kompleksitet er blevet mere tydelig.

Lang vej til succes for danske hardwareselskaber. Mens det vælter frem med startups, der har lavet en app eller en internettjeneste, er der ikke samme opmærksomhed om hardware-selskaber. Det er nemlig en meget tungere proces, og de gode startups bliver i stedet tit opslugt af større selskaber.

Det var ikke en vittighed, men der blev grint af Trump i FN. Der var hårde ord om Iran og Kina i Donald Trumps tale til FN tirsdag aften, hvor han satte USA's interesser og nationalstaternes rolle over det brede internationale samarbejde. Præsidentens lovprisning af egne fortjenester udløste munterhed blandt tilhørerne. (JP)

Tørken presser prisen på økomælk i vejret. Mejerigiganten Arla hæver nu mælkeafregningen til selskabets andelshavere, og sender dermed et skud frisk likviditet ud i det kriseramte erhverv. Den økologiske mælk får et ekstra løft, fordi tørken ventes at få produktionen til at falde.

Kapitalfonde køber rekordmange selskaber af hinanden. Virksomheder bliver i historiske mængder slynget fra kapitalfond til kapitalfond. Sidste år slog industrien rekord og lavede 576 handler, hvor selskaber eller dele af selskaber blev købt af en anden kapitalfond. Det er ikke risikofrit. (Financial Times)

Amager bakkes ledelse blæste på regler om udbud. Ledelsen i Amager Ressourcecenter, der er kendt for det milliarddyre forbrændingsanlæg Amager Bakke, lod bevidst være med at følge udbudsregler, viser en intern rapport. (Kommunen.dk)

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også
Top job