Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de syv vigtigste nyheder fra Finans fredag morgen

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Jesper Rangvid efter Danske Bank-skandalen: Split Finanstilsynet op i to. Nationalbanken bør ifølge professor Jesper Rangvid, som er førende ekspert i finansiel regulering, overtage en del af Finanstilsynets opgaver, så tilsynet kan fokusere på hvidvask og forbrugerbeskyttelse. Finanstilsynet bør splittes op af flere årsager. Læs også Jesper Rangvids kronik: Sådan styrkes tilsynet med hvidvaskreglerne.

Danish Crown er under voldsomt pres: Hele sektorens fremtid er på spil. Nye konkurrenter har trængt Danish Crown i defensiven på verdensmarkedet. Slagterigigantens topchef vurderer, at sektoren kun kan overleve i den nuværende skala, hvis der gennemføres en regulær revolution i slagteribranchen og landbruget. Slagteriboss lægger op til revolution i landbruget.

Fransk Mærsk-rival pirrer DSV i opkøbsjagt, men afviser budkrig. DSVs købstilbud på den hollandske transportgigant Ceva Logistics har fået storaktionæren CMA CGM til at øge sin aktieandel. Analytiker undrer sig over timingen af DSVs kurmageri.

Fra blodrød panik til is i maven: Sådan skiftede stemningen på det glødende aktiemarked. Torsdag blev en dramatisk dag på verdens aktiemarkeder, og det danske aktiemarked gik ikke ram forbi. De amerikanske aktier fortsatte torsdag med store udsving, nervøsitet og kraftige kursfald på frygten for stigende renter.

Olieprisen dykkede igen torsdag. I USA droppede WTI-futuren med 3,1 pct.til 70,89 dollar for en tønde råolie, mens Brent-futuren i London mistede 3,5 pct. til 80,23 dollar per tønde.

Ny forlystelsespark på vej i Billund. Går det som udviklerne bag håber, så får Billund endnu en forlystelsespark at bryste sig af i 2022.

Storinvestor køber op i Starbucks: Nu skal kineserne drikke kaffe. Hedgefond-milliardæren Bill Ackman satser på, at Kinas kaffedrikkere kan booste Starbucks' indtjening. (Bloomberg)
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

BRANCHENYT
Læs også