Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de 10 vigtigste nyheder fra Finans mandag morgen

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Salg af ejerlejligheder ramt af hård opbremsning. En markant tilbagegang i salget af projektlejligheder og store lejligheder i København får alarmklokkerne til at ringe. Tilbagegangen kommer efter andre tegn på begyndende problemer for markedet.

Kapitalfondes jagt på afkast kan koste kunderne dyrt. Kapitalfonde svømmer i penge, og prisen på virksomheder er blevet så høje, at fondene i stigende grad handler med hinanden. Det betyder faretruende meget gæld, som kan koste dyrt, lyder advarslen fra bla. Dan Rasmussen, der har en amerikansk hedgefond.

Danmark stødes af tronen som verdens bedste pensionssystem. Efter mange år som ukronet konge af verdens pensionssystemer er Danmark skubbet ned på en andenplads i den årlige undersøgelse fra det internationale forsikringsmæglerhus Mercer.

Flugten mod sikre lån er med til at presse boligpriserne ned. Boligmarkedet - specielt i København - er i øjeblikket ramt af en giftig cocktail. Virkningen af, at boligejerne i stor stil er strømmet mod lån med fast rente eller lån med afdrag betyder isoleret set, at boligpriserne kan falde op mod 13 pct., viser beregninger fra Nykredit.

Manipulation af naturen skal redde klimaet. Det er ikke længere nok at opgive kulkraftværker, skifte til elbiler og spise færre bøffer, hvis vi skal forhindre alvorlige klimaforandringer. Verden er nødt til at gribe fat i nogle af de omstridte varianter af såkaldt geoengineering og begynde at manipulere med naturen. (JP)

Trump utilfreds med forklaring. Den amerikanske præsident er langt fra tilfreds med det saudiarabiske styres forklaring om, at journalisten Jamal Khashoggi døde som følge af et slagsmål. »Jeg er ikke tilfreds, før vi får et svar,« siger Donald Trump (Financial Times).

Kæmpe demonstration mod brexit. Storbritannien ser ud til at være delt midt over i kampen om, hvorvidt brexit er ønskværdigt eller ej. Ifølge Financial Times deltog helt op mod 700.000 personer i en demonstration, hvor hovedtemaet var kravet om en ny folkeafstemning (Financial Times).

Vi er midt i et opsving: Men forbrugerne holder på pengene. Normalt fyrer folk flere af deres penge af på forbrug under et opsving, men i dag bruger danskerne så lidt af lønnen på forbrug, at det aldrig er målt lavere. (Politiken)

Uber bagud i Saudi-Arabien. Kørselstjenesten Uber er kun lykkedes med at få en håndfuld kvindelige chauffører i Saudi-Arabien, hvorimod konkurrenten Careem er helt oppe på 2.000 (CNBC).

Trump vil afbryde våbenaftale. Den amerikanske præsident Donald Trump truer Rusland med at rive en aftale, der strækker sig helt tilbage til 1987, i stykker, fordi russerne ifølge præsidenten ikke overholder den. Aftalen forbyder raketaffyringer fra landjorden med en rækkevidde på mellem 500 km og 5.500 km. (BBC).
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også
Top job