Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de ni vigtigste nyheder fra Finans torsdag morgen

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Finanstilsynet har undladt at bruge de skrappe midler mod bankledelser. En hvidvaskekspert vurderer, at hvidvask i eksempelvis Danske Bank kunne have været opdaget langt tidligere. Et kontroversielt notat kom aldrig på bordet i forhandlinger om strammere bankregler - nu raser politikerne.

Dansk biotekselskab lider sviende nederlag i opgør med amerikansk gigant. Aktien i biotekselskabet Forward Pharma faldt brat på børsen i USA onsdag, efter et patentnederlag til amerikanske Biogen kan betyde farvel til milliardindtægter.

Amerikanske aktier i blodrødt fald. De tre ledende indeks faldt onsdag aften alle brat, og både S&P 500 og Dow Jones er nu samlet set i minus siden årsskiftet. I onsdagens handel faldt S&P 500 3,1 pct. og er nu faldet 13 ud af de seneste 15 handelsdage. Det teknologitunge Nasdaq-indeks faldt hele 4,4 pct. og er drattet næsten 13 pct. fra toppen i slutningen af august - og er dermed i en officiel korrektion.

Due Jensens søster sætter sig på magtfuld formandspost i ejerfonden bag Grundfos. 10 dages formandskrise i Poul Due Jensens Fond er slut. På et ekstraordinært fondsmøde har den familiedominerede bestyrelse valgt Grundfos-arving Niels Due Jensens søster, Estrid Due Hesselholt, som ny formand.

Sørens idé gjorde ham hovedrig: »Jeg var bange for, at de kunne spise mig på et halvt stykke rugbrød«. Ved hjælp af kompromisløs flid og dedikerede medarbejdere er det lykkedes Søren Gønge at kapre en stor luns af markedet for transport af reservedele. Nu løber han med prisen som Årets Ejerleder i Region Hovedstaden.

Her er nogle af Skats svindelmilliarder forsvundet hen. Ifølge en sammentælling er mindst otte mia. kr. ud af en ifølge Skat gigantisk udbyttesvindel på 12,7 mia. kr. havnet i lommerne på 19 personer og 15 virksomheder i Dubai, Storbritannien, De Britiske Jomfruøer, Caymanøerne, USA og Luxembourg.

Storbanker brugte Danmark til at score schweiziske udbyttemilliarder. En række storbanker brugte deres danske datterselskaber til uretmæssigt at kræve mindst 1,5 mia. kr. udbetalt fra den schweiziske statskasse. (Børsen - betalingsartikel)

Whistleblower i hvidvasksag kræver frit lejde. Hovedpersonen i Danske Banks hvidvasksag har visse krav forud for sin forklaring til Folketinget og Europa-Parlamentet.

Stærk overraskelse fra Tesla. Den amerikanske elbilproducent Tesla overraskede markedet med sit tredje kvartal, hvor selskabet leverede et overskud mod et ventet underskud, og hvor pengestrømmene var markant bedre end ventet. (Bloomberg/Ritzau Finans)
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også
Top job