Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de 12 vigtigste nyheder fra Finans tirsdag morgen

Foto: Lars Krabbe

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.

Hjerneflugt svækker Finanstilsynets evne til holde bankerne i ørerne. I nogle år har Finanstilsynet mistet mellem 20 og 28 pct. af medarbejderne. Den øverste chef glæder sig over, at personaleomsætningen er faldet de seneste år. Mere i lønposen skal agere bolværk mod bankers strandhugst af dygtige specialister.

Markedsuro sætter virksomheders børsplaner på standby. Den voldsomme uro på aktiemarkederne risikerer at ramme mange af de børsmodne selskaber, der ønsker at gå børsvejen i andet halvår 2018. Rabatten, som investorer kræver, er simpelthen for stor, lyder vurderingen. Børskandidaten Abacus er blandet de virksomheder, der træder vande efter store kursfald og markedsuro.

Mens Danske Bank løsner whistleblowers mundkurv, kræver advokat frihed til alle vidner. Whistlebloweren Howard Wilkinson, der spillede en vigtig rolle i afsløringen af hvidvaskskandalen i Danske Bank, kan nu fortælle sin historie uden at overtræde sin fortrolighedsklausul. Men det er ikke nok at give Howard Wilkinson frit lejde til at afgive vidneforklaring, mener whistleblowerens advokat. Han kræver lignende dispensationer til alle Danske Bank-ansatte.

Genmab får positive resultater i studie mod knoglemarvskræft. Biotekselskabet Genmab har sent mandag aften offentliggjort positive data med midlet Darzalex, eller Daratumumab, i et fase 3-studie, hvor midlet er blevet testet mod knoglemarvskræft i kombination med lægernes førstevalg på det amerikanske marked.

Ole Andersens egen exitplan i vejen for Danske Bank-chefjagt. Danske Banks bestyrelsesformand, Ole Andersen, som er midt i processen med at finde en afløser for den afgåede topchef, Thomas Borgen, er reelt selv en hindring for processen med at finde en ny direktør til banken. (Børsen)

Rapport: Vi er ved at ødelægge fundamentet for liv. Menneskelig aktivitet presser naturen langt ud over dens ydeevne. Men der er håb endnu, siger WWF i en ny rapport. (Ritzau)

Danske modekæmper i speget slagsmål om leopardjakke. Baum und Pferdgarten anlægger nu kopisag mod Danmarks næststørste modehus, DK Company, der til gengæld kalder rivalens måde at angribe på for afpresning.

Storbritannien vil beskatte Amazon, Facebook og Google. Internationale techgiganter, der generelt slipper afsted med at betale små beløb i skat i Europa, står til at skulle overdrage mere af profitten til de britiske skatteborgere.

Løkke forsvarer høje skatter efter kritik fra Trump. En amerikansk rapport om levestandarden i de nordiske lande har i den grad fået statsminister Lars Løkke Rasmussen og finansminister Kristian Jensen op af stolene. De tager nu skarp afstand fra rapporten fra økonomiske rådgivere i Det Hvide Hus og den amerikanske præsident, Donald Trump. (JP)

Venezuelansk svindelplot om oliemilliarder giver bankmand 10 år bag tremmer. Dommeren har ladet hammeren falde i sagen om hvidvask for milliarder, stjålet fra Venezuelas statejede oliekæmpe.

Jamie Oliver fik to timer til at overføre 62 mio. - nu lukker han kassen i. Den kendte tv-kok og forfatter Jamie Oliver siger, at han ikke har flere penge at putte i sine kriseramte Jamie's Italian-restauranter.

Toldfrygt ødelagde aktiestemningen i USA. De amerikanske aktier endte mandag med kursfald, selv om det meste af dagen ellers var præget af optimisme. Med mindre end to timer tilbage af handlen kom det dog frem, at USA efter sigende er ved at forberede endnu en optrapning af handelskrigen med Kina. Det vendte markedet rundt.

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også
Top job