Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de vigtigste nyheder fra Finans fredag morgen

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

EU-kommissær efter Danske Banks hvidvaskskandale: »Danmark må nu arbejde hårdt for at få sit omdømme tilbage«. Det er ikke kun Danske Bank og selskabets aktiekurs, der får skrammer af hvidvaskskandalen. Sagen har alvorlige konsekvenser for hele Danmark. Sådan lyder det fra EU’s retskommissær, Věra Jourová. Hun skal sikre, at EU's hvidvaskregler holder forbryderne ude: Danske Bank-skandalen er den store stresstest.

Magtfulde fonde åbner nyt slag om skatteregler: Regeringen har snuppet 201 millioner mere end planlagt. Ifølge nye beregninger fra PwC er de erhvervsdrivende fonde blevet ramt for hårdt efter en højlydt skattestrid i 2016. Skattestrid og tomme advarsler: Forstå slaget om fondenes omstridte fradrag.

Apple sælger færre iPhones, men tjener flere penge. Antallet af solgte iPhones skuffer, men prisen pr. telefon er til gengæld skudt i vejret.

USA-aktier indledte november med plusser. De amerikanske aktier indledte november, hvor de slap i oktober. Med kursstigninger. Aktierne steg torsdag for tredje dag i træk, da stærke regnskaber og positivt nyt fra handelsfronten var med til at fastholde optimismen.

Minipartner vil have Carlsberg-boss til at børsnotere ølforretning. Carlsbergs indiske minoritetspartner forsøger at overtale den danske bryggekoncern til at børsnotere deres fælles forretning. En anden mulighed er at købe partneren ud. »Lad os se, hvad der sker,« siger Carlsberg topchef.

Trumps "hade-avis no. 1" har kronede dage - i 193 lande. New York Times hæver overskuddet og har nu over tre millioner digitale abonnenter i hele verden. Men mange vil bare nøjes med krydsord og opskrifter.

Filmforlig på plads. Alle Folketingets partier er blevet enige om et femårigt filmforlig, der giver en økonomisk ramme på knap 560 millioner kroner. Aftalen indeholder bl.a. et mål om at, danske film skal "have en markedsandel på minimum 29 procent af antal solgte billetter i danske biografer". (DR)

Et politisk flertal, som splitter regeringen, er parat til at gennemføre en fundamental ændring i det danske parlamentariske system. Forslaget har fået sin inspiration fra Norge. Tanken er, at et nyetableret folketingsudvalg skal kunne indkalde ledende embedsmænd som en slags vidner i parlamentariske høringer. (Pol)
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også
Top job