Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de 9 vigtigste nyheder fra Finans tirsdag morgen

Den danske  app Vivino er tæt på at nå et salg på 1 mia. kr. Foto: Arkiv

Godmorgen. Her er det vigtigste fra Finans fra morgenstunden.

Dansk vinapp kysser milliard-milepæl: »​Vi er nu nummer ét i verden, men vi vil være meget større«. Vivino er snublende tæt på at nå et vinsalg på 1 mia. kr. i 2018, og den danske vinapp ser ud til at lande en rekordvækst. Men en børsnotering kræver mere modenhed, lyder det fra stifteren.

Flere unge sparer frivilligt ekstra op til alderdommen. Stadig flere unge sparer mere op til alderdommen. Mange stoler ikke længere på, at de vil få adgang til en folkepension, de kan leve af, når de forlader arbejdsmarkedet.Allerede som 24-årig begyndte Anja Gram at indbetale på en privat pensionsopsparing: »Jeg vil klare mig selv«​.

En af Danmarks rigeste familier opkøber virksomhed og mangler 400 ansatte. Den familieejede ingeniørvirksomhed Foss har ambitiøse vækstplaner og tager nu hul på dem med et opkøb. Det drejer sig om virksomheden Au2mate fra Silkeborg, der har 100 ansatte.

Kinesisk domstol giver Legos ærkerival en kæberasler. Lego har vundet en vigtig kopisag i Kina over Lepin, der dog fortsat reklamerer flittigt for varer, der grangiveligt ligner Lego.

Tryg får godkendt milliardhandel af konkurrenten Alka. Forsikringsselskabet Tryg har mandag fået godkendt købet af konkurrenten Alka af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Børsmæglers dom efter Alka-opkøb: Konkurrenceløfter er i »småtingsafdelingen«.

Svindeltiltalt direktør beskyldes for at lokke pensionskæmper med statsgarantier, som ikke blev brugt. Mandag afgav investorerne for første gang forklaring i svindelsagen mod Hesalight-stifter Lars Nørholt.

Skat vinder vigtigt slag om 5,4 milliarder i USA. Amerikansk domstol afviser pensionskasser og dermed kan Skattestyrelselsen fortsætter jagten - det første stik i det juridiske efterspil om udbytteskandalen, der har kostet den danske stat mindst 12,7 milliarder kroner. (DR)

Flopper ny iPhone?: Apple skruer ned for produktionsblusset. Selv om anmelderne har rost den nyeste og billigste af de nye iPhone-modeller, ser salget ud til at skuffe. Apple skulle have bedt sine iPhone-montører om at droppe planerne om yderligere produktionslinjer. (Reuters)

Trump slår hårdt til mod det iranske præstestyre. USA straffer Iran for dets aggressive fremfærd med sanktioner, der skal stoppe al eksport af olie. Foreløbig er der dog vigtige undtagelser. (JP)

 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også
Top job