Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de otte vigtigste nyheder fra Finans torsdag morgen

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.

Macquarie samarbejdede med hovedmistænkt i sag om påstået svindel med dansk udbytteskat. Pensionskasser vil have en forklaring fra den australske investeringsbank Macquarie efter nye oplysninger om, at banken samarbejdede med den svindelmistænkte Sanjay Shah. Macquarie forsøgte at ride dansk mediestorm af med brev til ATP’s direktør. Macquarie: Vi var blot én blandt mange.

Splid blandt pensionskæmper: Topchef vil kæmpe for kundernes vagthund. Vellivs topchef, Steen Michael Erichsen, går imod sin egen brancheforening i et forsøg på at bevare en intern kontrolfunktion med selskabernes ledelser. Ulydig pensionsdirektør: »Jeg er nødt til at trække i håndbremsen«.

Nedturen for kabel-tv-selskaber når nye højder. Mens danske tv-distributører kæmper for at bremse flugten fra tv-pakkerne, slår tv-flugten rekord i USA.

Trump har givet sin justitsminister sparket. USA’s justitsminister, Jeff Sessions, meddeler i et brev til præsident Donald Trump, at han træder tilbage. Trump oplyser, at han har udpeget Sessions’ stabschef, Matthew Whitaker, som fungerende justitsminister. (Washington Post)

Store aktieplusser efter midtvejsvalget. Aktierne steg kraftigt onsdag i USA efter tirsdagens midtvejsvalg, og det var især sundheds- og it-aktierne, der trak markedet op. (Reuters)

Dansk økonomi i voldsom fremgang på papiret. Med endnu en kæmpe opjustering af væksttallene ændres fortællingen om dansk økonomi igen. Nu ser det ikke længere ud til, at det danske opsving var i højeste gear sidste år. Toppen var måske allerede nået i 2016.

Da Skats inddrivelse fejlede, fik international økonomi skylden: Sandheden var en anden. Allerede fra 2007 eksploderede danskernes skattegæld, i takt med at et nyt elektronisk inddrivelsessystem aldrig kom til at fungere. Alligevel fortsatte de ansvarlige med at tale optimistisk om det sløjfede system. I dag fremstår oplysningerne »ærligt talt en smule latterlige«, erkender tidligere skatteminister Morten Østergaard. (Berlingske)

Kreditorer stiller spørgsmålstegn ved Sears-ejers motiver. Kreditorerne i den konkurstruede butiksgigant Sears vil have undersøgt en række handler mellem butikskæden og dens direktør og hovedejer, Eddie Lampert, for at finde ud af, om handlerne var konstrueret til at tilgodese Eddie Lampert - og ikke Sears. Sears gik i oktober i betalingsstandsning efter flere års krise. (CNN Money)

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også
Top job