Briefing
0

Her er de 11 vigtigste nyheder fra Finans fredag morgen

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Dystre tal: Storbyer hårdt ramt af bolignedtur. Faldende salgstal og øget udbud af ejerlejligheder i alle størrelser vækker bekymring hos flere realkreditinstitutter. Ejendomsmægler: »Lige nu er der 21 lejligheder til salg på C.F. Møllers Allé. Det har jeg aldrig set før«.

Myndighederne beskyldes for at undergrave den danske sommerhusregel. Antallet af dispensationer fra EU-undtagelsen om, at udlændinge ikke må købe sommerhus i Danmark, er på få år vokset fra 50-70 tilladelser årligt til 308 sidste år. Fanø er et af de steder, der især er i kikkerten hos tyske sommerhuskøbere.

Danske Banks hvidvasksag har lært erhvervsminister Rasmus Jarlov, at man ikke skal stole på bankerne. Erhvervsministeren varsler oprydning i finanssektoren, som samtidig skal under hårdere kontrol og strammere lovgivning. "Jeg mener selv, jeg gør sektoren en tjeneste," siger Rasmus Jarlov (K) i et interview.

S om danske hvidvaskregler: »Et myndighedssvigt af dimensioner«. EU sætter nu en undersøgelse i gang af Danmarks hvidvaskregler efter Danske Bank-skandalen. Det er ’beskæmmende’ og ’pinligt’ for Danmark, mener Jeppe Kofod (S).

Økonomiformand: Landmænd tillader sig kunstneriske friheder, der koster milliarder af kroner. Mange danske landmænd er blevet fartblinde og fokuserer på vækst i stedet for indtjening. Samtidig taber erhvervet milliarder af kroner, fordi en del landmænd tillader sig "kunstneriske friheder", lyder kritikken.

USA's centralbank fastholder renten. Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, har besluttet sig for at fastholde den toneangivende rente, men varsler fortsat gradvise forhøjelser.

Ny MT Højgaard-topchef går til kamp mod dårlige vaner: »Der er ikke noget quick fix«. Som ny direktør vil Anders Heine Jensen gøre op med kulturen i visse hjørner af MT Højgaard, der kæmper med store millionunderskud.

Grundfos-fond i opgør om milliardopkøb: "Det er på grænsen til injurier". De seneste ugers drama i Grundfos tager nu en ny drejning: Det var uenighed om en milliardstor opkøbsplan, der fik formandsskabet til at smække med døren. (Børsen)

Rejsebranchens »Dyne-Larsen« løber med prisen som årets ejerleder. Bjarke Hansen er netop kåret som »Årets Ejerleder 2018«. Med ejerlederen i front og fokus på produktet skiller rejsevirksomheden Primo Tours sig ud i en konkurrencepræget branche, lyder begrundelsen. Årets ejerleder: »Jeg har ikke en forgyldt plan. Det handler om at have det sjovt og sælge rejser«.

Magtfuld formand får hæderspris for at være »et fyrtårn i dansk erhvervsliv«. Danfoss-ejer og bestyrelsesformand Jørgen Mads Clausen modtog ved kåringerne af Årets Ejerleder en hæderpris af PwC, Nykredit og Dansk Erhverv.

Tesla-aktien stråler: Overhaler BMW i markedsværdi. Den seneste tids medvind til Teslas aktiekurs har sendt selskabets markedsværdi forbi BMW’s og lige i haserne på Daimlers. Dermed er Tesla nu nummer fire globalt i bilindustrien.
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

BRANCHENYT
Læs også