Briefing

Tilfredshed med topchefs farvel til ATP | Ældre boligejere lever i stigende grad afdragsfrit | Stor milliardregning hvis danskerne vil undgå lavere pension

Kære Finans-læser

Sidste opdatering inden mandagen for alvor går på hæld. Her får du alt det seneste og bedste om bl.a. Christian Hyldahls opsigtsvækkende exit fra ATP. God læselyst!

NYHEDER

Stor tilfredshed med ATP-topchefs exit. Det udløser stor tilfredshed hos flere politikere fra bl.a. Dansk Folkeparti og Enhedslisten, at ATP-direktør Christian Hyldahl har trukket sig fra sin post. Det har han efter en stribe historier i pressen om, at han i sit tidligere job i Nordea har været ansvarlig for spekulation med udbytteskat.  Nu viser det sig, at ATP’s bestyrelse siden lørdag har været klar over, at topchefen ville stoppe. Hvis han ikke selv var gået, ville han muligvis være blevet fyret på et ekstraordninært bestyrelsesmøde i dag.

ATP-direktør Christian Hyldahl. Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Ældre boligejere lever i stigende grad afdragsfrit. Nye udlånstal fra Realkredit Danmark viser, at boligejere over 60 år har øget deres brug af afdragsfrie lån de senere år. Stigningen er størst hos dem, der er 70 eller ældre. I dag har 70 pct. af dem afdragsfrihed, og det er en stigning på 3 pct. point siden 2013. 

Topchefen i Zealand Pharma stopper. Topchefen i medicinalvirksomheden Zealand Pharma, Britt Meelby Jensen, stopper fordi hun har fået andet job som topchef i et udenlandsk selskab, der ikke er i konkurrence med Zealand, skriver selskabet i en meddelelse.

AaB har fyret Morten Wieghorst. Superligaklubben AaB har valgt at fyre sin cheftræner, Morten Wieghorst. Fyringen kommer, efter at AAB blot har vundet én af de seneste 12 superligaopgør og pt ligger nummer seks. Wieghorst kom til AAB efter at have lidt samme skæbne i AGF.  

Morten Wieghorst er fortid som cheftræner i AaB.

Når folkepensionsalderen begynder at stige fra nytår, vil der være grupper på arbejdsmarkedet, som ikke kan holde til at arbejde længere. Og dem har politikerne ikke taget godt nok hånd om, konkluderer vefærdskommisionen. Den konklusion er forbundsformand for Fødevareforbundet NFF, Ole Wehlast, enig i. Han frygter, hans medlemmer kommer til at dø med arbejdstøjet på, som han udtrykker det.

Terrorister angreb fredag morgen Kinas konsulat i Karachi. Dermed bliver Kinas problemer nok en gang udstillet i det politisk, finansielt ustabile land. Kina har i de seneste år investeret næsten 400 milliarder kroner i infrastruktur, der skal forbinde den fjerne Xinjiang-provins med Pakistans havn i kystbyen Gwadar via et enormt net af togbaner og motorveje. 

Milliardær har købt stifter ud af kriseramt skokæde. På syv år har skokæden Bianco tabt næsten 170 mio. kr. og måttet lukke en lang række af sine butikker. Nu har Bestseller-milliardæren, Anders Holch Povlsen, overtaget det fulde ejerskab af Bianco Footwear A/S, og samtidig er stifteren, René Piper Laursen, fortid i både bestyrelse og ejerkreds.

Anders Holch Povlsen ejer og står i spidsen for familievirksomheden Bestseller, der har salg af modetøj i 70 lande. Foto: PR Bestseller.

Black Friday-salg endte som laveste i flere år. Med et samlet dankort-salg på 1,94 milliarder kroner endte Black Friday igen som en stor handelsdag i Danmark, men slet ikke i det omfang som tidligere. Faktisk lå salget otte pct. lavere end sidste år, og er også lavere end både 2015 og 2016. (DR) 

Stor milliardregning, hvis danskerne vil undgå lavere pension. Det kan koste danskerne 8-10 mia. kr., hvis de vil sikre sig en pension i den størrelse, der tidligere var udsigt til. Og skønt de unges pension falder mest, er det en anden aldersgruppe, der bør reagere, mener pensionsselskab.

INDSIGT

Britisk krise ramte Danish Crowns topchef som en boomerang. For et år siden var Danish Crowns topchef, Jais Valeur, fuldstændig overbevist om, at det var lykkedes at få kontrol over krisen i koncernens største datterselskab, britiske Tulip Ltd. Det står nu klart, at han tog helt fejl.

Linda Kastrup

FINANS FAKTA

Derfor er dollaren finansmarkedets ubestridte konge. Rygterne om den amerikanske dollars fald fra tinderne af den globale økonomi er stærkt overdrevne, viser ny analyse.

DAGENS PROFIL

ATP-bossen blev offer for sin egen etiske medicin. Som ATP-direktør lagde Charitian Hyldahl vægt på samfundsansvarlige investeringer og lagde afstand til aggressiv skatteplanlægning. Mandag morgen sagde han op efter 10 år gammel sag om udbytteskat.

BØRS

C25 viser rigtig god form i dag.  Indekset er her kort før lukketid oppe med knap 1,5 pct., hvor både Mærsk og Novo ligger med stigninger på over 2 pct. Kun GN Store Nord får en ordentlig snitter. Her er den seneste børsberetning.

KOMMENTAR

Søren Linding, virksomhedsredaktør

Alle begår fejl. Men forladelse for sine synder kræver en total blotlæggelse af fortidens misgerninger. Det skal ikke se ud som om, at der kun bedes om tilgivelse for de afslørede fejl. Tilgivelse kræver, at alt lægges frem i tide. Det forstod ATP’s netop afgået topchef Christian Hyldahl ikke, skriver Finans´ erhvervsredaktør, Søren Linding.

DEBAT

USA mod resten af verden. Fløjlshandskerne var smidt over i et hjørne, da kampen mellem verdens to økonomiske sværvægtere bevægede sig ind i nyt og ukendt territorium under sidste uges samling i WTO hovedkvarteret i Geneve. Hvad der umiddelbart startede som en handelskrig mellem USA og Kina har bevæget sig mere i retning af USA i krig mod resten af verden, skriver kommentator og journalist Jan Lund.

PS...

Ny model sætter bankkunder i bås: Hvilken type er du? En ny undersøgelse, som Finansforbundet står bag, inddeler danskerne i seks grupper af bankkunder, der bl.a. har fokus på, hvilke services og banktilbud den pågældende kundetype synes villig til at gøre brug af: Den traditionelle, den bevidste, den usikre, den skeptiske, den ubekymrede og den grundige bankkunde. Hvilken gruppe mon du tilhører?

Rigtig god aften,
Mads Ring,
Nyhedsredaktør, Finans
 

Vi arbejder videre på at forsyne dig med nyheder og analyser. Har du gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.