Briefing

Pensionsselskab fanget i en løgn | Tidligere Falck-bosser i stort comeback | Uafgjort mellem USA og Kina

GODMORGEN

Vi er klar med dagens første briefing fra Finans. God fornøjelse.

NYHEDER

Tidligere Falck-bosser i stort comeback: Tager kontrollen i familieejet velfærdsfirma. De blev hældt ud efter skandaler i redningskoncernen Falck, men nu er de to tidligere chefer Allan Søgaard Larsen og Morten R. Pedersen klar til et nyt velfærdseventyr. Familie afgiver kontrol med livsværk: »Hvis vores ambition bare havde været at cashe ind, så havde vi valgt en kapitalfond«.

Pensionsselskab fanget i en løgn: Opfandt fiktivt gebyr for at holde på kunden. AP Pension indrømmer, at selskabet har advaret om gebyrer, som ikke findes. AP Pension: »Vi anerkender, at det er sket. Vi beklager det meget«.

Ny finanslov lover flere hænder til Bagmandspolitiets hvidvaskindsats. Som en del af finansloven for næste år, som regeringen og Dansk Folkeparti har forhandlet på plads fredag eftermiddag, vil der blive overført ressourcer fra politiet og anklagemyndigheden til Bagmandspolitiets særlige afdeling for hvidvask.

Hummel dropper sponsorat efter anklager om seksuelt misbrug. Det afghanske fodboldforbund er anklaget for at misbruge kvindelige spillere både mentalt, fysisk og seksuelt. Det har fået Hummel til at trække stikket som hovedsponsor.

Fin EM-lodtrækning for herrelandsholdet. Det danske herrelandshold i fodbold skal i jagten på EM i 2020 forbi Schweiz, Irland (jep, igen-igen), Georgien og Gibraltar. Det stod klart efter lodtrækningen søndag til de 10 puljer, der bl.a. også parrede Holland og Tyskland samt Sverige og Norge. (Flere medier, bl.a. JP)

G20 i Argentina nr. 1: En ny aftale er (vist nok) bedre end ingen aftale. Verdens 20 største økonomier er blevet enige om en aftale, hvor ingen – især ikke USA og Kina – bliver trådt over tæerne. Faren var, at der ikke blev en aftale, men det lykkedes til sidst – også at kigge WTO-reglerne igennem. (Wall Street Journal)

G20 i Argentina nr. 2: Uafgjort mellem USA og Kina. Handelskonflikten mellem de to lande endte i weekenden i en våbenhvile, hvor den nuværende situation fastlåses med henblik på videre forhandlinger. Dermed er der stadigt øget amerikansk told på kinesiske varer for 250 mia. dollars, men nye tiltag for 200 mia. dollars er udskudt 90 dage, med mindre parterne bliver enige om ny aftale. (Flere medier, bl.a. Reuters).

Foreløbig er toldforhøjelsen udskudt i 90 dage. Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais.

Paris i flammer. Store demonstrationer mod den franske regering og præsident Macron løb i weekenden ud af kontrol i Paris. Søndag var der 133 sårede, over 400 anholdte, adskillige afbrændte biler og et større antal sårede. Jyllands-Postens korrespondent i byen har lavet denne reportage. (Jyllands-Posten – betaling.)

Lavere vækst er den nye normal. Et par topøkonomer fastslår nu, at danskere skal vænne sig en lavere vækst i fremtiden, end vi har været vant til. Årsagen er store ændringer i vores samfund og økonomi. (Berlingske – betaling)

Boligpriserne falder i London. For første gang i den tid, Bloomberg har opgjort salgspriserne i London, er medianpriserne faldet, når man sammenligner med samme tidspunkt året før. 30. november var boligmarkedet nede med 0,3 pct. I flere af de dyre områder som Kensington og Westminister var faldet på 6,2 og 8,2 pct. (Bloomberg)

DEBAT

Investeringsøkonom: Sluttede opturen for danske aktier i 2015? Det tegner til at blive et halvtrist aktieår i 2018. Det fortsætter sandsynligvis i 2019, fordi vi stadig bøder for de eksplosive stigninger for et par år siden

GIK DU GLIP AF...

For tre år siden solgte de Baresso Coffee for en formue: Nu vil hr. og fru Luciani sælge verdens dyreste olivenolie. Selv indpakningen er helt speciel på det produkt, som Kenneth og Inger Luciani har kastet sig over i stedet for at nyde deres økonomiske frihed. »Vi brugte lang tid på at opnå en bestemt lyd. Ligesom når døren åbnes til en Audi eller Mercedes.«

PS...

USA’s 41. præsident George Herbert Walker Bush døde lørdag i en alder af 94 år. Hans sidste dage er elegant beskrevet i denne artikel fra New York Times. Bush, der mistede sin hustru gennem over 70 år, Barbara, i april i år, efterlader sig fem børn, hvoraf den ene blev guvernør og senere præsident, mens en anden blev guvernør i Florida, hvorfor familien i årtier blev anset som et dynasti i amerikansk politik. Bush selv var dekoreret pilot fra 2. Verdenskrig, hvor han meldte sig til flåden på sin 18. års fødselsdag. Han blev senere rig olieforretningsmand, var medlem af Repræsentanternes Hus, special udsending til Kina, FN-ambassadør og vicepræsident under Ronald Reagan inden han i 1989 tiltrådte som præsident. Meget sigende for hans stil efterlod han i 1992 dette brev til sin efterfølger i Det Hvide Hus Bill Clinton, efter Bush havde tabt valgkampen.

David J. Phillip

DET SKER I DAG

  • Økonomi: Danmarks Statistik: Forbrugsundersøgelsen, 2016-2017.
    Økonomi: Danmarks Statistik: Elbiler og pendling, 2018.
  • I dag begynder FN’s årlige ministerkonference om klimaet, COP24, i Katowice i det sydlige Polen. Konferencen varer frem til 14. december 2018. Til klimakonferencen skal det mere præcise regelsæt for Paris-aftalen fra 2015 endeligt vedtages.

Med ønske om en god dag,
Thomas Andrew
Nyhedsredaktør
 

Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.