Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de 10 vigtigste nyheder fra Finans mandag morgen

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Politiet fik seks måneder til at gøre sag om mulig industrispionage i Velux færdig - nu er anklageren stoppet. Mens Nordsjællands Politi er under tidspres og kan blive tvunget til at opgive en sag om mulig industrispionage i Velux, har den ansvarlige anklager på sagen sagt op. Uret tikker for Nordsjællands Politi i kæmpe sag om industrispionage - her er forhistorien.

Ekspertråd: Historisk lavt afkast på pension i 10 år. Pensionsopsparing i Danmark ventes blot at give et afkast på noget under 1,5 pct. om året efter inflation og omkostninger de næste 10 år. Det er dyrt for højtlønnede danskere over 55 år at fastholde den forventede pension. Almindelige obligationer vil belaste de kommende års pensionsafkast.

Tobaksgigant satser på cannabis. Tobakskæmpen Altira har investeret hele 1,8 mia. dollars i cannabisfirmaet Cronos, hvilket sikrer Altira en ejerandel på 45 pct. Det sker på et tidspunkt, hvor Altiras aktie er faldet med næsten 25 pct. i løbet af 2018 (CNN).

Drama om brexit-afstemning. Premierminister Theresay May er ifølge en række medier splittet, i forhold til om hun skal gennemføre den planlagte afstemning tirsdag. Alt tyder dog nu på, at afstemningen bliver gennemført, selvom mediet Sunday Times spekulerede i, at afstemningen ville blive udskudt (Bloomberg).

Topchefer angriber regeringens klimaplan. Fra chefgangen hos flere af landets største virksomheder lyder der nu i utvetydige vendinger kritik af regeringens plan for den danske klimaindsats: Vi bør hæve ambitionerne, og det skal gøres i en fart. Ministeren afviser kritikken. (Berlingske)

Trump mister nøglemedarbejder. Den amerikanske præsident, Donald Trump, siger til nytår farvel til sin stabschef, John Kelly. Modsat mange andre får John Kelly pæne ord med på vejen, hvor præsidenten bl.a. omtaler ham som en »fin fyr« (Reuters).

»Lovløst«, »hensynsløst« og »ekstremt ondskabsfuldt«. Sådan beskrives Canadas tilbageholdelse af Huaweis finansdirektør, Wanzhou Meng, af det kinesiske udenrigsministerium, der lørdag indkaldte den canadiske ambassadør til et møde omkring anholdelsen. (CNN)

Facebook køber stort ind. Det sociale medie Facebook har fået blod på tanden, hvad angår store aktietilbagekøbsprogrammer og har således udvidet det eksisterende, hvilket betyder, at Facebook vil købe yderligere egne aktier til en værdi af 9 mia. dollars (CNBC).

Tesla-stifter ser perspektiver i konkurs. Hvis det skulle ske, at Tesla går konkurs som følge af konkurrenters succes på markedet for elbiler, er det ikke nødvendigvis kun en dårlig ting. Det vil nemlig skyldes succes og dermed være positivt for verden som helhed (CNN).

Det danske e-sport hold Astralis vandt en historisk sejr søndag, da holdet sejrede i ESL Pro League-finalen i Odense. Sejren var Astralis' første sejr af sin slags på dansk grund, og finalesejren udløser ikke blot en præmiesum på 1,6 mio. kr.; med sejren er Astralis også det første hold nogensinde, der vinder en Intel Grand Slam, der giver en ekstra bonus på 6,5 mio. kr. (DR)
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også
Top job