Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de 8 vigtigste nyheder fra Finans tirsdag morgen

Stillet over for udsigten til et markant parlamentarisk nederlag aflyste Theresa May mandag en parlamentsafstemning. Foto: Parbul

Godmorgen. Få her et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.

Mærsk og IBM's digitale storhedsdrøm smuldrer. Mærsk og IBM havde håbet, at de kunne samle verdens globale logistikkæde på én fælles platform. Men op til lanceringen ser drømmen ud til at visne. Mærsk og IBM forsøgte at skabe en så ambitiøs og attraktiv blockchainplatform som muligt ved at lave et joint venture. Men i realiteten skræmte det træk de vigtigste partnere væk.

Virksomheder spilder penge på store digitale reklamesatsninger: »De går glip af potentielle kunder«. Virksomhederne er i fuld gang med at skære kraftigt ned på traditionelle reklamer, mens de sætter fuld damp under digital annoncering. Men digitaliseringen går for stærkt, vurderer analysebureauer. 3 kaprer mobilkunder med kunstig intelligens: »Teknologi har revolutioneret vores markedsføring«.

May trak sig fra slagmarken. Men er der overhovedet en sejr i sigte? Stillet over for udsigten til et markant parlamentarisk nederlag aflyste Theresa May mandag en parlamentsafstemning om brexit-aftalen med EU. Hvad der sker nu deler vandene; men kun få er i tvivl om, at den britiske premierminister danser på en meget tynde line. Udskudt brexit-aftale sendte også pundet skarpt ned.

Minister: Hårdt brexit vil koste danske job på kort sigt. Dansk eksport vil blive ramt på beskæftigelsen af et hårdt brexit. Det gælder særligt i fødevarebranchen. Det siger økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) på baggrund af en ny økonomisk analyse, som ministeriet har lavet. (Ritzau)

Hedgefond-ejere støttede britisk EU-exit - nu kan de tjene kassen på brexit-kaos. To af Storbritanniens mest markante hedgefond-ejere støttede briternes udtræden af EU. Nu har deres to hedgefonde spekuleret massivt i et britisk aktiedyk i kølvandet på brexit.

Tidligere efterretningschef: Facebooks hemmelighedskræmmeri truer demokratiet. Facebooks »særdeles hemmelighedsfulde«​ attitude kan underminere det åbne samfund, advarer Robert Hannigan, tidligere britisk efterretningschef, efter afsløring af interne e-mails fra techgigantens topledelse. (JP)

ISS-boss om milliardsalg: "Vi træffer modige valg". For at sikre den stærkeste vækst i industrien vil ISS frasælge 50 pct. af sine kunder og 100.000 ansatte. "Vi har stor tiltro den plan", lyder det fra Kirkbi. (Børsen)

Kapitalfonde tager softwareselskab af børsen for 2,4 mia dollars. Det amerikanske software og systemselskab Travelport vil snart blive taget af børsen i USA, da kapitalfondene Elliott Management Corp. og Siris Capital har indgået en aftale med selskabet om at overtage det for 2,4 mia. dollars.

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også
Top job