Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de otte vigtigste nyheder fra Finans mandag morgen

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Nordsø-aktører slår alarm over ny oliejæger med kaotisk fortid. Flere oliespillere i Nordsøen råber vagt i gevær over en lille nykomling, der med en kompliceret finansiel manøvre står til at blive Danmarks næststørste olieaktør. Ingen grund til bekymring, lyder det fra selskabet. Olie-formand angriber sløvhed i Nordsøen: »Det er bekymrende«.

Hvidvaskanklage knytter Nordea i Danmark til omstridt ven af Putin. Et panamansk selskab, som afsløringer i pressen har sat i forbindelse med en nær ven af Ruslands præsident, har sendt millioner af kroner til et selskab med konto i en Nordea-filial. Nordea erkender: Vi er blevet misbrugt til hvidvask. Sådan blev Nordea midtpunkt i store finansskandaler.

De rigeste lande skal være mere klare i spyttet over for de fattigste. Sådan lyder et af punkterne i klimaaftalen, som forhandlere fra næsten 200 nationer lørdag nåede til enighed om på COP24 i Polen. En af udfordringerne er nemlig, at de rige lande hidtil ikke har kommunikeret klart nok om, hvordan de rent faktisk vil hjælpe den tredje verden til mere grøn energi. (New York Times)

Præsident Trump står over for en mur i Kongressen. Sejren ved midtvejsvalget betyder nemlig, at demokraterne i Repræsentanternes Hus indtil videre nægter at tildele præsidenten de 5 mia. dollars, som han har anmodet Kongressen om i forbindelse med opførelsen af en mur på grænsen mellem USA og Mexico. Derfor truer et såkaldt shotdown. (The Washington Post)

Theresa May beskylder sin forgænger for at undergrave demokratiet. Det sker i forlængelse af tidligere premierminister Tony Blairs forslag om at holde en ny parlamentsafstemning som følge af de forliste brexitforhandlinger, hvilket ifølge Theresa May er »en fornærmelse mod det embede, han engang besad.« (BBC)

Storbritanniens største bilfabrikant står over for en massefyring. Jaguar Land Rover agter af afskedige tusindvis af ansatte på den anden side af nytår. Ifølge Financial Times er selskabet på vej til at annoncere afskedigelsen af op imod 5.000 ansatte i de første uger af 2019. Massefyringen er et led i en omfattende turnaround. (Financial Times)

Uvelkomne russere er alligevel velkomne til at deltage i Davos 2019. Søndag meddelte World Economic Forum, at sanktionen mod en russisk delegation af forretningsmænd ophæves, fordi organisationen ikke ønsker at fjerne fokus fra agendaen. Det sker efter pres fra Moskva, hvor premierminister Dmitry Medvedev har truet med at boykotte Davos, hvis WEF følger USA’s eksempel. (Wall Street Journal)

Qatar ser ud til at øge sin investering i Deutsche Bank. Midt i en svær tid for banken - der for nylig blev ransaget i forbindelse med en større hvidvaskundersøgelse - kommer kongefamilien i Qatar nu topchefen Christian Sewing til undsætning. Det statsejede Qatar Financial Center er tilsyneladende på vej til at øge sin aktieandel, der i forvejen udgør 6,1 pct. af Deutsche Bank. (Handelsblatt)
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også
Top job