Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de vigtigste nyheder fra Finans onsdag morgen

Direktør Louise Mogensen. Forenet Kredit har lavet en ny analyse, som viser, at det danske realkreditsystem er særdeles godt sammenlignet med andre velfungerende landes systemer. Foto: Nicolai Lorenzen

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.

Boligejere i landdistrikter risikerer at skulle betale mere for realkreditlån. De mest risikable boligkunder kan komme til at betale mere for deres lån, hvis realkreditsystemet laves om. Den diskussion åbner sektoren nu op om. De danske boligejere har adgang til nogle af verdens bedste lån.

Kapitalfonden Axcel har i al hemmelighed hyret Nordea og den internationale investeringsbank William Blair til at sælge Frontmatec Group, der leverer udstyr til slagterier. Handlen kan ifølge Finans' oplysninger indbringe i omegnen af 2 mia. kr. Axcel forsøger i øjeblikket at sælge fire af sine selskaber.

Bilforhandlere har kunnet snyde med eksportbiler - nu er det slut. Den udskældte selvanmelderordning for eksport af biler bliver nu afskaffet efter afsløringer af misbrug. Alle eksportbiler skal fra 2020 vurderes af Motorstyrelsen for at få penge tilbage i registreringsafgift.

Forsvarstale for Lars Nørholt: De fire vigtigste vidner mangler. Bagmandspolitiet vil sende Lars Nørholt i fængsel i længere tid end Stein Bagger og Kurt Thorsen. Tirsdag fremlagde Lars Nørholts forsvarsadvokat argumenterne for, at den svindeltiltalte Hesalight-stifter skal frifindes.

Aktieuroen presser boligrenter helt i bund. Timingen er god, hvis du står og skal optage et boliglån eller omlægge et eksisterende et af slagsen. Uroen på de finansielle markeder har nemlig trykket boligrenterne nedad, så du igen kan få et lån med fast rente stort set uden kurstab.

Dansk milliardærfamilie sprænger alle rekorder. Familien Kjær kører med klatten i Galten lidt uden for Aarhus. For første gang har omsætningen i familiens koncern, AVK Holding, rundet 5 mia. kr. Og pengene vælter ind som aldrig før, viser et nyt regnskab.

Volkswagen må kassere kæmpe elbil-plan. Den tyske bilgigant Volkswagen må tilbage til tegnebrættet og skrotte sin storstilede elbilplan, der har et budget på over 200 mia. kr. Årsagen? Nye regler fra EU.

Hvis du går ind for økonomisk lighed mellem mænd og kvinder, vil en ny rapport fra World Economic Forum måske skræmme dig en smule. Der vil nemlig gå 202 år, før det ønske går i opfyldelse. (Bloomberg)

Mistanke i a-kasse-skandale: Tilbageholdt topledelse afgørende information for myndighed? I en central redegørelse til den offentlige tilsynsmyndighed STAR forsøgte ledelsen i Akademikernes A-kasse tilsyneladende at tegne et sminket billede af forløbet i den nu skandaleramte a-kasse. (Berlingske)

Danske fiskeres torskekvoter sættes ned. Dansk fiskeri skal indstille sig på væsentligt mindre fangster af torsk i både Nordsøen og Skagerrak næste år. Til gengæld må fiskerne hive flere kulmuler op. Det ligger fast, efter at EU's fiskeriministre i nat nåede til enighed om fiskekvoterne for 2019 i Nordsøen (Ritzau)

Kinesisk offensiv i Danmark fører nu til den første firmakontrakt. Aowei med speciale i højkapacitetsbatterier etablerer en udviklingsafdeling i Aalborg, hvor Kina er i færd med at opbygge et teknologisk brohoved til det skandinaviske marked.

Frankrig indfører ny skat for Facebook og Google. Fra nytår skal de amerikanske tech-giganter, der lever af annoncer og brugerdata, betale en særlig skat i Frankrig. Dermed går Frankrig enegang i EU på et område, der er oppe i tiden, og som bliver stærkt debatteret.

Pakkegigant kommer med dystert skøn. Udsigterne for den globale økonomi er i løbet af få måneder ændret til det værre. Det mener den amerikanske pakketransportgigant FedEx, som i sit regnskab for andet kvartal nedjusterer sit tidligere skøn for overskuddet. Flere indikatorer peger i retning af en fortsat nedbremsning, siger selskabets finansdirektør, Alan Graf

DEBAT

Henrik Poulsens tiltrængte opråb fra bjergtoppen. Vi har brug for flere – ikke færre – topchefer, der blander sig i dansk politik. Uanset om vi er enige eller ej, skriver Finans' debatredaktør, Magnus Barsøe.

PS...

Det var et helvede at arbejde på Teslas gigafabrik i Nevada, da problemerne med produktionen af Model 3 hobede sig op. Et opsigtsvækkende indblik bag kulisserne tegner billedet af en nådesløs og uforudsigelig topchef, Elon Musk.

Fik du set og hørt talen af den blot 15-årige svenske pige Greta Thunberg, der ved klimatopmødet i Polen revsede verdenslederne? Hvis ikke, så se med her.

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også
Top job