Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

Her er de vigtigste nyheder fra Finans fredag morgen

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Danske Bank er ramt af uroen på de finansielle markeder og må derfor nedjustere forventningerne til indtjeningen for 2018. Tidligere regnede banken med at tjene 16-17 mia. kr. efter skat. Nu bliver det omkring 15 mia. kr., oplyste banken torsdag aften i en meddelelse.

Guldrandet milliardeksport truet: Nu styrtdykker dansk minkproduktion. Den danske produktionen af minkskind har kurs mod det største tilbageslag nogensinde. Lave priser får mange minkavlere til at lukke forretningen, og produktionen ventes næste år at falde dramatisk.

Danske pensionskunder i PFA har tabt millioner af kroner på en international valutakarrusel, hvor 16 storbanker har manipuleret med priserne på valutamarkederne. Sådan lyder anklagen fra PFA, der nu er gået sammen med 12 internationale investorer for at få erstatning for deres tab. Få det hele forklaret her.

De danske aktier havde en meget sløj dag på kontoret i går med store hug til blandt andre GN Store Nord og Pandora.

Det var dog småting målt mod B&O, der gik helt i dørken. En nedjustering mandag aften sendte aktien i et kæmpe fald, der ikke er set større siden 2010. Dermed er de seneste kvartalers optimisme, hvor B&O Play har skabt håb, nu vendt til endnu en dyb krise - og redningsmanden Henrik Clausen må erkende, at væksten er gået i stå.

Også de amerikanske aktier er kastet ud i fald. Frygten for en økonomisk opbremsning - kombineret med den amerikanske centralbanks beslutning om at hæve renten - har sendt aktierne ud i en nedadgående spiral, der har kostet investorer milliarder.

Kunderne er i knibe i det omstridte forsikringsselskab Qudos, der torsdag aften blev erklæret konkurs. Konkursen betyder, at kunderne ikke længere kan anmelde skader til Qudos Insurance. Finanstilsynet har oprettet en hotline til kunderne.

Statsrevisorerne vil endevende den danske håndtering af hvidvask. Statsrevisorerne vil til bunds i, hvordan offentlige myndigheder som Finanstilsynet, Skat, Erhvervsstyrelsen og bagmandspolitiet helt præcist tackler informationer og mistanke om hvidvask og terrorfinansiering.

Pandoras jagt på ny topchef trækker ud. Fire måneder efter at smykkekoncernen Pandora afskedigede topchef Anders Colding Friis, har selskabet fortsat ikke fundet en ny, permanent afløser. Til gengæld er bestyrelsen i Pandora klar til at ruste sig med yderligere to internationale erhvervsfolk.

Donald Trumps krav om en grænsemur bringer nu USA tættere på nedlukning. Det er nemlig langt fra sikkert, at den finanslov, som Repræsentanternes Hus godkendte sent torsdag, bliver godkendt i senatet. Derfor kan det amerikanske statsapparat meget vel blive delvist lukket fra lørdag.
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også
Top job