Briefing

Kapitalfond strammer grebet om Flying Tiger-ledelse | Kampen om landets eftertragtede højtuddannede tager til | Sådan bruger danske milliardfirmaer big data til at tjene flere penge

GODMORGEN

Her får du dagens første nyhedsoverblik.

NYHEDER

Kapitalfond strammer greb om Flying Tiger-ledelse og siger stop for flere butikker. Kapitalfonden EQT har taget konsekvensen af de skuffende resultater i Flying Tiger Copenhagen og omkalfatret ledelsen, efter at detailkæden i begyndelsen af året var faretruende tæt på at bryde sine lånebetingelser.
Hvad skal der ske? Flying Tiger Copenhagen sætter alle vækstplaner i bero. Det betyder bl.a., at man i 2019 ikke vil åbne flere butikker end de cirka 1.000, man har nu.
Hvad med ledelsen? Flying Tigers finansdirektør, Carsten Fensholdt, er stoppet og erstattes ifølge Finans’ oplysninger inden for kort tid. Selskabet har desuden ansat en ny kommerciel chef, en ny indkøbschef og udvidet direktionen med den tidligere McKinsey-konsulent Martin Jeermin.
Topchefen: »Når man vækster, har man fokus på at åbne butikker. Nu skal vi også have fokus på, hvordan vi gør butikkerne mere lønsomme,« siger topchef Mette Maix om planen, der skal få den flyvende tiger tilbage på sporet.
 

Mette Maix blev i 2017 ny adm. direktør for den internationale butikskæde Flying Tiger Copenhagen. Efter et skuffende resultat i 2018 får hun nu fire nye medlemmer i ledelsen . Foto: Stine Bidstrup.

Kampen om landets eftertragtede højtuddannede tager til. 6 af 10 ingeniører er det seneste år blevet eller forsøgt headhuntet til et nyt job, viser en rundspørge. De har de seneste år oplevet reallønsstigninger på mere end 3 pct. hvert år. Djøf melder også om øget efterspørgsel efter højtuddannede.
Hvad bliver der sagt: »Vi oplever en voldsom stigning i efterspørgslen, og det viser, hvad vi har skreget på i årevis: At der er en eklatant mangel på arbejdskraft. Vores bekymring er, om virksomhederne kan holde arbejdspladserne i Danmark, hvis ikke de finder de medarbejdere, der kan løse udfordringerne,« siger formanden for Ansattes Råd i IDA, Juliane Marie Neiiendam.
Tættere på: Når højtuddannede akademikere skal vælge nyt job ser de i stigende grad på, hvordan et nyt job kan hjælpe dem i deres videre karriere og på, om indholdet i jobbet giver dem nogle spændende opgaver og andre muligheder end tidligere. Lønnen er vigtig, men ikke det vigtigste.
En anden vinkel: Thomas Sillesen fra ingeniørvirksomheden BIIR hyrer ingeniører i bundter i et ellers presset marked og har gjort manglen på ingeniører til en voksende forretning.
 

Foto: Ole Joern / redstar

Thomas Sillesen fra ingeniørvirksomheden BIIR.

Finanstilsynets formand afviser at gå af. Politisk pres fra Socialdemokratiet preller af på Finanstilsynets bestyrelsesformand, David Lando. Han har ikke tænkt sig at gå af før tid - og mener heller ikke, at hans kolleger i bestyrelsen bør gå af. (Berlingske)

Trump er villig til at udskyde deadline i handelskrig. USA’s varslede toldforhøjelse på kinesiske varer bliver muligvis ikke gennemført, selvom den fastsatte deadline i marts overskrides, meddeler præsident Donald Trump. (Bloomberg)

Danske milliardfirmaer bruger big data til at tjene flere penge. Selv om store dele af dansk erhvervsliv buldrer derudaf, døjer flere af de gamle industrikoryfæer med lav indtjening. Derfor har mange af dem sat gang i en offensiv på big data for at skære i omkostningerne og effektivisere forretningen. Læs her hvordan.

Toys 'R' Us planlægger comeback under nyt navn. Om kort tid kan amerikanerne muligvis igen stifte bekendtskab med den konkursramte legetøjsgigant Toys 'R' Us. En tidligere chef i Toys 'R' Us arbejder på at genoplive kæden under et nyt navn. (CBS News)

Medie: USA og EU tæt på sanktioner mod Rusland. De nye sanktioner skal diskuteres på et udenrigsministermøde i EU på mandag, og hvis de vedtages, skal de indføres de kommende to måneder. (Financial Times)

Socialdemokratiet vil bremse salg af statens selskaber. Der er ingen grund til at sælge fra af statens selskaber lige nu, lyder det fra Folketingets største parti Socialdemokratiet efter kuldsejlet Radius-salg. (Berlingske)

Flypassager sagsøgt for snedigt trick. En bestemt finte generer Lufthansa så meget, at den tyske flygigant nu har sagsøgt en af sine passagerer. (CNN)

GIK DU GLIP AF...

Falck-ledelse kørte dobbeltspil i kamp om ambulancereddere. Falck blev flere gange konfronteret med rygter om urent trav over for Bios. Hver gang afviste Falck-cheferne blankt.

INDSIGT

Står det til Nets, synger faste dankortpriser på sidste vers. Men politikerne på Christiansborg er bekymrede for, at frie priser vil gøre det dyrere for butikkerne at tilbyde dankortet som betalingsløsning.

FINANS FAKTA

Danske sommerhusudlejere går nyt rekordår i møde. Rekordmange tyskere og danskere vælger at holde ferie i et lejet sommerhus i Danmark, og den stigende tendens ser ud til at fortsætte i 2019.

DAGENS PROFIL

I 1990’erne blev Michael Mathiesen kendt som en gulddreng i dansk erhvervsliv. Han stod bag det børsnoterede investeringsselskab 2M Invest, men mistede alt, da selskabet i 2002 gik konkurs. Nu forsøger han igen.

Michael Mathiesen blev udråbt som it-guru i 1990'erne. I 2002 mistede han alt, da 2M Invest gik konkurs. Foto: Niels Hougaard

BØRS

De amerikanske aktier steg solidt på gode nyheder fra den politiske front. En mulig budgetaftale i USA - og nyheden om at præsident Trump nu er åben for at skyde deadline for nye tariffer i handelskrigen - udløste en sand optur for aktierne. Her er den seneste børsberetning.

DEBAT

Falck-skandalen handler ikke om etik og ’ufine tricks’. Den handler om klokkeklare ulovligheder. Det bør afspejles i konsekvenserne for smædekampagnes bagmænd, skriver Finans' debatredaktør, Magnus Barsøe.

DET SKER I DAG

Erhverv: Der kommer regnskaber fra Heineken, Teva (med den danske topchef Kåre Schultz), Swedish Match, Schibsted og Natus Medical.

PS...

IBM har bygget en computer, hvis formål er at slå mennesker i debatter. Den er fyldt med gode argumenter og masser af viden, men kom alligevel til kort, da den for nyligt blev testet mod en menneskelig super-debattør.

Der kan være poppel-alléer, brostensbelagte gader, direkte adgang til havet, eksklusive biler langs kantstenene, skinnende messingskilte på dørene - og alt derimellem. Her er Danmarks dyreste veje, ifølge boligsitet Boliga.

Rigtig god dag,
Peter Simonsen og Thomas Andrew
Nyhedsredaktører

Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail finans@finans.dk.

Finans Redaktionen

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.