Briefing

Her er de vigtigste nyheder fra Finans mandag morgen

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.

Danske topledere presses til bæredygtighed. Skal man tro den danske børselite selv i en aktuel rundspørge, så bliver 2019 året, hvor bæredygtighed for alvor rykker ind på ledelsesgangene. Opmærksomheden både politisk og i den brede offentlighed øger presset på virksomhederne. Men bæredygtighed kan også være en god forretning.

Køen for at få solgt sin ejerlejlighed er vokset markant. Så markant, at det har karakter af ophobning. Hårdest ramt er markedet i København. På et år er udbuddet steget med 37 pct., viser nye tal fra Boligsiden. 

Mange især velhavende danskere sætter ikke nok til side til pensionen til at opretholde en indtægt, der svarer til 80 pct. af lønnen, når de forlader arbejdsmarkedet. Men der er stor forskel geografisk på, hvor godt sikrede de kommende pensionister er, påpeger Danica Pension i en ny undersøgelse.

Domino’s Pizza drejer nøglen om i Danmark. Det fortæller en telefonsvarer, når man ringer til selskabet. Det er i sidste ende en række journalistiske historier om dårlig hygiejne i flere af pizzariaerne, der har ”fjernet forretningsgrundlaget”, fortæller et bestyrelsesmedlem. (Ritzau, Børsen)

Porche er blevet viklet ind i en skattesag. Den Volkswagen-ejede bilkoncern samarbejder med myndighederne for at få styr på manglende skattebetalinger - blandt andet relateret til tidligere toplederes private brug af firmaets fly. (Reuters, Bild am Sonntag)

Uber-konkurrenten Lyft løfter sløret for en omsætning på 13 mia. kr. Det sker som led i, at taxaapp-selskabet forbereder sig på en af årets store børsnoteringer. I takt med at omsætningen stiger, farer underskuddet dog også i vejret. (Financial Times)

Frankrig vil beskatte internetgiganter. En digital skat på 5 pct. skal få selskaber som Amazon og Google til at bidrage til statskassen – noget, som potentielt kan give Frankrig 500 mio. euro. (Bloomberg)

Flere kvinder i arbejde kan booste de mest ulige økonomier med 35 pct. i snit. Sådan lyder konklusionen fra Christine Legard, chef for IMF, til nationer med konservative arbejdslove og -kulturer i anledningen af kvindernes internationale kampdag d. 8. marts.

Elon Musk er et skridt videre mod at sende mennesker i rummet. Søndag dokkede et af de ubemandede rumskibe hos SpaceX, som Tesla-direktøren står i spidsen for, i den internationale rumstation, ISS. Til juli kan NASA’s astronauter være med ombord. (Quartz)

Danskerne er vilde med digitale spil, men hvilket køn spiller oftest? Umiddelbart tegner mændene sig for den højeste score blandt de 6.000 adspurgte personer fra 16 år og opefter. Et dybere blik på seneste måling fra fjerde kvartal af 2018 afslører imidlertid, at kvinderne oftere forsvinder ind i den digitale spilverden for en stund at dømme ud fra deres egne svar.

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Finans Redaktionen

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.