Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de vigtigste nyheder fra Finans mandag morgen

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.

Danske topledere presses til bæredygtighed. Skal man tro den danske børselite selv i en aktuel rundspørge, så bliver 2019 året, hvor bæredygtighed for alvor rykker ind på ledelsesgangene. Opmærksomheden både politisk og i den brede offentlighed øger presset på virksomhederne. Men bæredygtighed kan også være en god forretning.

Køen for at få solgt sin ejerlejlighed er vokset markant. Så markant, at det har karakter af ophobning. Hårdest ramt er markedet i København. På et år er udbuddet steget med 37 pct., viser nye tal fra Boligsiden. 

Mange især velhavende danskere sætter ikke nok til side til pensionen til at opretholde en indtægt, der svarer til 80 pct. af lønnen, når de forlader arbejdsmarkedet. Men der er stor forskel geografisk på, hvor godt sikrede de kommende pensionister er, påpeger Danica Pension i en ny undersøgelse.

Domino’s Pizza drejer nøglen om i Danmark. Det fortæller en telefonsvarer, når man ringer til selskabet. Det er i sidste ende en række journalistiske historier om dårlig hygiejne i flere af pizzariaerne, der har ”fjernet forretningsgrundlaget”, fortæller et bestyrelsesmedlem. (Ritzau, Børsen)

Porche er blevet viklet ind i en skattesag. Den Volkswagen-ejede bilkoncern samarbejder med myndighederne for at få styr på manglende skattebetalinger - blandt andet relateret til tidligere toplederes private brug af firmaets fly. (Reuters, Bild am Sonntag)

Uber-konkurrenten Lyft løfter sløret for en omsætning på 13 mia. kr. Det sker som led i, at taxaapp-selskabet forbereder sig på en af årets store børsnoteringer. I takt med at omsætningen stiger, farer underskuddet dog også i vejret. (Financial Times)

Frankrig vil beskatte internetgiganter. En digital skat på 5 pct. skal få selskaber som Amazon og Google til at bidrage til statskassen – noget, som potentielt kan give Frankrig 500 mio. euro. (Bloomberg)

Flere kvinder i arbejde kan booste de mest ulige økonomier med 35 pct. i snit. Sådan lyder konklusionen fra Christine Legard, chef for IMF, til nationer med konservative arbejdslove og -kulturer i anledningen af kvindernes internationale kampdag d. 8. marts.

Elon Musk er et skridt videre mod at sende mennesker i rummet. Søndag dokkede et af de ubemandede rumskibe hos SpaceX, som Tesla-direktøren står i spidsen for, i den internationale rumstation, ISS. Til juli kan NASA’s astronauter være med ombord. (Quartz)

Danskerne er vilde med digitale spil, men hvilket køn spiller oftest? Umiddelbart tegner mændene sig for den højeste score blandt de 6.000 adspurgte personer fra 16 år og opefter. Et dybere blik på seneste måling fra fjerde kvartal af 2018 afslører imidlertid, at kvinderne oftere forsvinder ind i den digitale spilverden for en stund at dømme ud fra deres egne svar.

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også