Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de 9 vigtigste nyheder fra Finans onsdag morgen

W21 er navnet på en butik i Amsterdam, hvor Ecco laver eksterne designere leg og eksperimentere med nye versioner af koncernens sko. PR-foto.

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Ecco slår rekord og hiver milliardoverskud hjem. På trods af et trægt detailmarked rundt i verden, så har den danske skokoncern fremgang i både salget og overskuddet. I det forløbne år nåede en omsætning på 1,3 mia. euro – tæt ved 9,8 mia. kr. Det er små 3 pct. mere end året før.
Hvad siger tallene: Den største fremgang i salget er sket gennem Eccos egne butikker, hvor salget er steget med 10 pct. Salget via onlinekanaler er steget med 36 pct., mens engrosforretningen dykker. Fordelt på markeder havde Ecco en vækst på 13 pct. i Nordamerika, mens Asien løftede salget med 11 pct. Til gengæld dykkede omsætningen i regionen, der omfatter Europa og Mellemøsten, med 3 pct.
Strategien: Ecco har satset stort på egne butikker og at have kontrol over salget i de online distributionskanaler.
»I dag skal fysiske butikker også kunne håndtere og forstå online, hvis der skal ske noget. Vores strategi om at smelte salgskanaler sammen virker. Kunder kan bestille derhjemme og hente i butik eller omvendt. Det skaber mersalg for os og modsvarer det fald af forbrugere, som er inde i butikkerne,« siger Eccos topchef Steen Borgholm.

Københavnsk minibank udløste hvidvaskalarmer i massevis - uden der skete noget. 183 udlandskunder udløste på et år 1645 hvidvaskalarmer i Københavns Andelskasse, uden at kunderne blev opsagt. Det skriver Børsen på baggrund af dokumenter fra andelskassen, som sidste år blev overtaget af Finansiel Stabilitet på grund af mangelfuld hvidvaskkontrol.

Mærsk sætter sine resterende aktier i oliegiganten Total til salg. A.P. Møller - Mærsk sælger de sidste aktier i det franske olieselskab Total, som Mærsk fik i bytte for sin olieforretning Maersk Oil i begyndelsen af 2018.

Familie tjener styrtende på arbejdstøj - driftsresultat runder kvart milliard. Langsigtede investeringer begynder at bære frugt for Mascot, der bliver ved med at pløje millioner tilbage i forretningen for at styrke konkurrenceevnen.

Rigmand bliver medejer af nyt dansk flyselskab. Den velhavende forretningsmand Eigil Bødker Christensen indtræder som investor og formand i det nyetablerede flyselskab Great Dane Airlines. Tidligere på måneden trak en medejer sig efter fusk med sit CV. (Check-in.dk)

Google laver streamingtjeneste til computerspil. Snart vil computerspillets pendant til Netflix være en realitet. Google har annonceret tirsdag, at virksomheden er på vej med en streamingtjeneste til computerspil.

USA kræver gennemgang af Boeings 737 MAX 8-godkendelse. Den amerikanske transportminister, Elaine Chao, har tirsdag beordret, at ministeriets egen tilsynsmyndighed, den såkaldte "inspector general", skal gennemgå den certificering, som flyproducenten Boeing fik til flytype 737 MAX 8 fra de amerikanske luftfartsmyndigheder, Federal Aviation Administration (FAA). (Bloomberg)

Fedex nedjusterer - ramt af, at global vækst og handel bremser op. Det amerikanske pakketransport og logistikselskab, som delvist konkurrerer med danske DSV, skuffede investorerne med sit regnskab for tredje kvartal. Både indtjeningen og toplinjen var under det ventede, og samtidig nedjusterede selskabet igen. (ritzau)

May på knæ for en forlængelse af brexit. Storbritanniens premierminister må onsdag skrive til EU´s stats- og regeringsledere og bede om at få forlænget fristen for en udtrædelse af EU. Onsdag afgjorde det britiske parlaments formand, at der ikke kunne stemmesom May´s brexit-forslag en 3. gang. Dermed har den britiske regering ingen umiddelbart løsning på brexit, og derfor skal May nu håbe på en udsættelse. (The Guardian)
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også