Briefing
0

Her er de vigtigste nyheder fra Finans torsdag morgen

Lederen af McKinseys danske kontor, partner Kim Baroudy. Foto: McKinsey

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.

McKinseys populære danske partnere hiver millionminus hjem til København.
Konsulenthuset McKinseys danske afdeling har på sæt og vis sejret ad helvede til. Regnskabet for kontoret i København viser godt nok et solidt underskud - men kun fordi det faktisk går utroligt godt. Sådan lyder det fra chefen for McKinseys danske kontor, Kim Baroudy, som tager milliontabet med stoisk ro. »Et underskud i regnskabet for den danske afdeling, det er jeg ligeglad med.«

Toplæger undsiger Ambus stort anlagte fremtidshåb. Mens Ambu drømmer om at erobre en større del af det gigantiske milliardmarked for endoskoper, sår to af landets førende eksperter nu tvivl om et af Ambus vigtigste salgsargumenter. Timingen og måden kunne ikke være værre, lyder meldingen. Læs også om den nye Ambu-chefs største udfordringer.

Lego-familiemedlem med stort overskud. Anders Kirk Johansen, nevø til Lego-overhovedet Kjeld Kirk Kristiansen, kan se tilbage på 2018 med glæde. I hvert fald fra et økonomisk synspunkt. For året bød på det største overskud siden 2009.

Trump blokerer for Huawei med national nødretstilstand. Sent i aftes underskrev præsident Trump en ordre, der erklærer national nødretstilstand, som betyder, at amerikanske selskaber ikke må bruge teleudstyr produceret af firmaer, som udgør en national sikkerhedsrisiko. Det lægger op til et forbud mod at handle med den kinesiske telegigant Huawei. (Reuters)

Og mere Trump: Toldsats på biler udsættes. USA's præsident, Donald Trump, har været hård i filten over for Kina i den igangværende toldkrig mellem de to lande. Men onsdag varslede præsidenten, at han påtænker at udskyde en planlagt toldsats på biler. Nyheden fik adskillige bilaktier til at stige. (Bloomberg)

Hummel ramt af valutadyk - salget falder. Valutadyk i Tyrkiet rammer omsætningen i den danske mode- og sportskoncern Hummel, hvis omsætning derfor falder. Fodboldstjerner og modebutikker skal løfte Hummel ude i verden.

Dansk olierigmands livsværk lider fortsat. Den danske olievirksomhed Welltec, der er ejet af stifter Jørgen Hallundbæk, har fortsat lang vej op til tidligere tiders gyldne indtjening. Det viser selskabets netop offentliggjorte regnskab. (Shippingwatch)

Advarsel: Verden investerer alt for lidt i vedvarende energi. I en ny rapport advarer IEA om, at de globale investeringer i at opfylde målene i FN's Klimaaftale er helt utilstrækkelige. Dermed bringes Verdensmålene for bæredygtighed i fare.

Burger King-ejer i offensiv - vil åbne 14.000 nye restauranter. Moderselskabet bag Burger King er klar til at presse hovedkonkurrenten McDonalds hårdere. I hvert fald agter selskabet at skrue voldsomt op for antallet af restauranter rundt om på kloden.

Pulsen på det københavnske lejlighedsmarked stiger på ny. Efter en sløv periode på markedet for københavnske ejerlejligheder er der igen et stigende antal handler. Det viser tal fra Boligsiden. (Ritzau)

Tøjkoncern og supermarkedsgigant går sammen om salg af sportstøj. Et af tøjmærkerne i Besteller-koncernen indleder samarbejde med Wupti, som forsøger at blive en dansk konkurrent til Amazon i onlinehandel.

Pape vil blokere for Løkkes velfærdsløfte. Det Konservative Folkeparti kommer ikke til at indgå i en borgerlig regering, hvis Lars Løkke Rasmussen (V) holder fast i det seneste valgløfte om skattestop og velfærdsløfte, lyder meldingen fra K-formand Søren Pape Poulsen.

Ny Lars Løkke-bog på gaden i dag. ”Befrielsens øjeblik” er titlen på den uvarslede samtalebog med landets statsminister, der udkommer i dag. Forfatterens ambition har ifølge forlaget været, »at nå ind til de overvejelser, Lars Løkke Rasmussen har som statsminister og privatperson i ugerne op til et folketingsvalg, der vil afgøre hans politiske fremtid.« (JP)

Vestager vil have topjob. Efter en debat i EU-Parlamentet onsdag aften mellem kandidater til jobbet som formand for EU-Kommissionen bekender Margrethe Vestager omsider kulør. Skuespillet er slut. Hun står ved, at hun faktisk går efter at erobre jobbet efter sin nuværende chef, Jean-Claude Juncker, i EU-Kommissionen. (JP)

Handelsrygter løftede aktiemarkedet. De amerikanske aktier vekslede onsdag indledende fald til plusser på forlydender om, at USA ikke vil optrappe handelskrigen ved lige nu at lægge told på biler fra blandt andet EU og Japan. Efter børslukketid lagde præsidenten op til et snarligt forbud mod at handle med den kinesiske telegigant Huawei, hvilket sikkert kan optrappe handelskrigen igen. Her er den seneste børsberetning.

DET SKER I DAG

Erhverv: Kvartalsregnskaber fra Maersk Drilling, Rockwool, TDC, NKT Holding, Santa Fe, Kreditbanken, Møns Bank, Fynske Bank, DLH, Zealand Pharma, Højgaards Holding, Monberg & Thorsen og Manchester United.
Økonomi:
Danmarks Statistik kommer med nye tal for det offentlige forskningsbudget (2019) og nyregistrerede motorkøretøjer (april). I USA tikker der forskellige nøgletal ind, bl.a. for ledigheden og boligbyggeriet.

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

FINANS BRIEFING MORGEN
De vigtigste nyheder fra erhvervslivet, udvalgt af FINANS' redaktører. Direkte i din indbakke.
BRANCHENYT
Læs også