Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de 10 vigtigste nyheder fra Finans torsdag morgen

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

GN-formanden gør klar til ny tidsalder. GN Store Nord har lagt tidligere års kriser bag sig og står nu på spring til en ny teknologisk tidsalder. Den danske høreapparatproducent vil ændre identitet til en fuldblods techvirksomhed. GN-formanden Per Wold-Olsen husker tydeligt de røde lamper blinke, da han satte sig i formandsstolen tilbage i 2008: »De seneste 10 år har været en optakt til det fremstød, vi står foran i dag.«

Først blev varmeregningen for høj - nu mistænkes energiselskabet Verdo for ulovligt at have plukket sine vandkunder for millioner. Det var en revisor, der fik sagen om Verdos vandpriser til at rulle. »Det ser lidt sprængfarligt ud,« skrev en medarbejder i Randers Kommune, da han fik revisornotatet.

Muligt exit på fredag: Det ligner "game over" for Theresa May. Premierminister Theresa May undveg et muligt afgangskrav onsdag, men mistede en vigtig minister. Der er nyt møde på fredag, hvor hun meget vel kan blive presset væk. (JP)

Huspriser i 22 kommuner har overhalet tiden før finanskrisen. Der er stor forskel på, hvordan prisen på et hus i de enkelte kommuner har udviklet sig siden finanskrisen. Særligt i og omkring hovedstaden har mange boligejere gjort en god handel. (Boligsiden.dk/Ritzau)

Væksteventyret Abacus har sat dato og pris på sin børsnotering. Fredag den 31. maj kan Abacus Medicine efter planen handles for første gang på den tyske børs. Ifølge børsprospektet bliver udbudskursen mellem 14,50 og 16 euro pr. aktie. Og bliver børsnoteringen fuldtegnet, vil det betyde, at selskabet rejser op til 79,2 mio. euro eller 592 mio. kr.

Produktionen af grise falder: Danish Crown truet af selvforstærkende krise. De danske landmænd skruer ned for produktionen af slagtesvin og øger eksporten af levende smågrise. Udviklingen udgør en trussel for slagterigiganten.

Ejere af dansk højttalerfirma må sluge milliontab. Det danske højttalerfirma Dynaudio har trods milliontilførsel fra kinesiske ejere slået et stort hul i jorden i 2018.

Ikea udvider i Latinamerika. Verdens største møbelhandlerkoncern åbner sin første butik i Mexico og har planer om at åbne flere enheder i landet i 2020 som led i en større ekspansionsplan på et tidspunkt, hvor Ikea presses af større konkurrence i USA og Europa. (Reuters)

Fitness World måske på vej på fondsbørsen. Fitness World skal snart have nye ejere, da kapitalfonden FSN har indledt opgaven med at sælge sine aktier. En mulighed kan blive en børsnotering i København til efteråret. (Berlingske)

Rederibosser ser lys fremtid trods handelskrig - forventer vækst i de kommende år. Et flertal af direktørerne i landets største rederier forventer vækst i de kommende år på trods af øget global usikkerhed og frygt for nedgang i containerindustrien. (Børsen - betalingsartikel)
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

BRANCHENYT
Læs også