Briefing
0

Her er de otte vigtigste nyheder fra Finans torsdag morgen

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

ATP vil gøre danskernes pension grønnere – politikere kræver mere mod. Om 10 år vil grønne virksomheder og projekter udgøre halvdelen af ATP's alternative investeringer, vurderer investeringschef. Klimapolitikerne, NGO'en og professoren opfordrer til mere vovemod.

Vrede investorer vinder opgør mod kapitalfond og milliardær. Kapitalfonden Polaris og milliardæren Henrik Lind skal betale 22 mio. kr. til Molslinjens tidligere minoritetsaktionærer, efter at investorgruppen har fået medhold i, at deres aktier blev tvangsindløst til for lav en pris. Men slaget er langt fra slut, da aktionærerne kræver endnu flere millioner. Det kan i sidste ende gavne hele børsmarkedet.

Nets er blevet slået på hjemmebanen og vraget til ny betalingsmotorvej. Mastercards datterselskab skal levere platformen til en ny betalingsmotorvej mellem de nordiske lande, som Skandinaviens største betalingsselskab, Nets, ellers havde lagt billet ind på.

De stemmer i dag: Kokain, privatskoler og vælgertække inddrages i kampen om at afløse May. Torsdag afholdes første afstemning om at blive Storbritanniens næste premierminister. Boris Johnson er favorit i en valgkamp, hvor kandidaternes brug af stoffer har spillet en stor rolle. (JP)

EU til Boris Johnson: Vi er klar til et hårdt brexit. Fløjlshandskerne er ved at være tyndslidte i EU. I en sjælden klar melding fra Bruxelles siger EU direkte, at unionen er helt klar til et Brexit uden aftale - hvis det er Storbritanniens ønske. (Bloomberg)

De fleste fotos på nettet bliver stjålet - serieiværksætter kigger til Sverige. Milliarder af fotos downloades hver dag ulovligt i kommercielt øjemed. Det kan koste de uvidende virksomheder dyrt. Men en ny billedtjeneste ser en forretning i at komme sagerne i forkøbet.

Britisk modekoncern reddet fra kollaps. Arcadia Group, som bl.a. ejer butikskæderne Topshop og Miss Selfridge, får lov til at overleve, efter at selskabets kreditorer har stemt ja til en redningsplan. Men planen koster 48 butikslukninger og lidt over 1.000 fyringer. (BBC)

Henrik Dahl undskylder udbrud efter valget: »Det var over stregen«. Folketingsmedlemmet for Liberal Alliance undskylder nu for, at han efter folketingsvalget havde en »hård tone« over for blandt andre daværende politisk leder af partiet Anders Samuelsen. (JP)
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

BRANCHENYT
Læs også