Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de 11 vigtigste nyheder fra Finans tirsdag morgen

Kurt Christiansen er lastvognsmekaniker og blandt det stigende antal danskere, der bliver ved med at arbejde - også efter pensionsalderen. Foto: Morten Lau-nielsen

Godmorgen. Få her et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.

Anders Dam overvejer opgør med Jyske Bank-kunder uden revisor. Jyske Bank barsler med en skærpelse af revisorkravet til samtlige erhvervskunder. Det kan koste op mod hver tiende kunde, men topchef Anders Dam ryster ikke på hånden. »Jeg gætter på, at 2.500-5.000 erhvervskunder vil forlade os, men det er jeg fløjtende ligeglad med.« Han advarer om, at mere lempelige regler kan efterlade et kæmpe hul i statskassen.

Aktier og obligationer peger hver sin vej - store kursudsving truer. Mens aktierne stiger på formodninger om en økonomisk optur og en snarlig afslutning af handelskrigen mellem USA og Kina, så peger priserne i obligationsmarkedet på, at en nedtur står for døren. Den meget forskelligartede udvikling på de to nært beslægtede markeder kan ikke vare ved, advarer bl.a. Nordea og Bankinvest.

Bagmandspolitiet har ransaget Nordeas danske hovedkvarter. Et tocifret antal efterforskere fra bagmandspolitiet troppede op i Nordeas hovedkvarter i Ørestad onsdag den 12. juni, hvor de ifølge Børsen beslaglagde en række fysiske og digitale dokumenter samt emails. Det var oplysninger om flere topfolk i finanssektoren, som bagmandspolitiet jagtede under en ransagningen, og nye oplysninger om mulige overtrædelser af hvidvasklovgivningen, som nu er genstand for strafferetlig undersøgelse.

Novo Nordisk får godkendt diabetesmiddel til børn i USA. Den danske medicingigant Novo Nordisk har mandag aften fået godkendt diabetesmidlet Victoza til brug i behandling af børn med type 2-diabetes i alderen ned til ti år i USA. (Ritzau)

Swedbank smider direktører på porten efter hvidvaskskandale. Den svenske storbank Swedbank har suspenderet den administrerende direktør og finansdirektøren i Estland med øjeblikkelig virkning i kølvandet på en sag om formodet hvidvask. (Ritzau)

Ambu nedjusterer finansielle mål og øger sin salgsstyrke. Ambu sænker sine finansielle forventninger. Væksten vil være lavere, fordi SC210-koloskopet stoppes, og indtjeningen vil være lavere på grund af de øgede investeringer i salg og marketing.

Danske familier kan se frem til 800 kr. ekstra om måneden. En gennemsnitlig dansk familie kan i år og næste år se frem til en markant fremgang i rådighedsbeløbet, viser ny prognose fra Danske Bank.

Ældre vestjyder trækker i arbejdstøjet. Glem læger, professorer og andre akademikere bosat nord for København, som længe har ført an, når det kommer til at fortsætte med at arbejde efter folkepensionsalderen. Nu er det jyderne, der rykker.

Udbytteskandale rammer topfolk i Deutsche Bank. Den europæiske udbytteskandale har ligget og boblet under Deutsche Bank i mere end et årti. Nu bliver tre af storbankens topfolk sat i forbindelse med svindel, der har kostet tyske skatteydere mere end 10 mia. euro. (Bloomberg)

IC Group nedjusterer forventningerne - formand trækker sig. IC Group nedjusterer nu forventningerne til regnskabsåret 2018/19. Bestyrelsesformand Peter Thorsen genopstiller ikke som formand for bestyrelsen ved selskabets ordinære generalforsamling.

Topchefer markant mere sultne efter opkøb. Modet på at købe sig til viden og i nogen grad vækst er blevet betydeligt større blandt nordiske virksomheder. Det viser en undersøgelse fra KPMG.

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

BRANCHENYT
Læs også