Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de 10 vigtigste nyheder fra Finans mandag morgen

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Skrappe beskyttelsesregler af private investorer sender priser på investering ned
Danske Bank er langt fra den eneste, der bliver fanget i de nye stærke krav om altid at handle i investors interesse. Nye skrappere krav til bankers rådgivning af investorer vil være med til at drive priserne på investeringsfonde betydeligt ned over hele Europa, vurderer Morningstar. Her er nogle af alternativerne til de dyre plejeprodukter.

Store dele af den europæiske finansindustri var i sidste uge samlet til konferencen FundForum International 2019 i Bella Center i København. Her blev der bl.a. diskuteret omkostninger. Foto: Gregers Tycho

Robotklyngen i Odense er blevet et globalt tilløbsstykke, hvor udenlandske robot-iværksættere slår sig ned i stor stil. Kom med til Fyns robotmekka, hvor milliardsucceser er blevet skabt - og hvor de store drømme får frit løb.

Nordeas koncernchef stopper ved udgangen af 2020. Nordea meddelte søndag, at koncernchef og adm. direktør, Casper von Koskull, har valgt at gå på pension ved udgangen af 2020. Nordeas bestyrelse har indledt processen med at finde von Koskulls efterfølger.

Kabalen om EU-topposter er uløst efter maratonmøde. Fordelingen af flere topposter i EU er fortsat uløst efter et topmøde i Bruxelles natten til mandag. EU-præsident Donald Tusk har holdt en lang række bilaterale møder - uden resultat. Tysklands kansler Angela Merkel blev undsagt af sine egne.

Topchef i Netcompany: »Vi vil ikke have ansatte, der laver det samme år efter år.« Det er et no go for de ansatte i it-koncernen Netcompany ikke at udvikle sig. Faktisk er der nedlagt forbud mod, at medarbejderne bliver i den samme stilling i årevis. Lige med undtagelse af topchefen, siger han selv.

Frygten for krig vil præge olieministermøde. Sanktionerne mod Iran og opbremsningen i verdensøkonomien sætter dagsordenen for ministermøderne i Opec og Opec+ mandag og tirsdag.

Donald Trump i Nordkorea. Den amerikanske præsident besøgte søndag Nordkorea og landets leder Kim Jong Un. Det er første gang, at en siddende amerikansk præsident besøger det hermetisk lukkede land, men Donald Trump var tilsyneladende meget tilfreds med besøget, som han beskrev som »meget, meget godt.« (CNBC)

Handelskrig langtfra ovre. Selvom USA og Kina i weekenden blev enige om en våbenhvile i deres efterhånden længerevarende handelskrig, er der stadig lang vej igen, før parterne kan lande en aftale. Det advarer China Daily, en engelsksproget kinesisk avis, som ofte bruges af Beijing til at få sine budskaber ud. (Reuters)

Storbritannien vil have brexit-færger klar. Mens briterne arbejder på at forlade EU, prøver de på ny at sikre sig den fornødne færgekapacitet, hvis det ender med en såkaldt hård brexit den 31. oktober. Bl.a. danske DFDS fik tidligere en kontrakt, men den blev revet itu, fordi briterne havde afviklet processen uden et egentligt udbud. DFDS blev kompenseret og kan nu byde ind igen. (BBC)

Undersøgelse af Boeing udvides. Ifølge anonyme kilder har det amerikanske justitsministerium udvidet sin undersøgelse af flyproducenten Boeing oven på to dødelige styrt med fly af typen Boeing 737 Max. Justitsministeriet har angiveligt også stævnet Boeing-ansatte, der arbejder på firmaets 787 Dreamliner. (Seattle Times)
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også