Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de 9 vigtigste nyheder fra Finans onsdag morgen

Pixzzakæden Domino's konkurs og Top-Toys ditto var en dyr omgang for Lønmodtagernes Garantiufond, der oplevede et stort svind i deres seneste halvårsopgørelse. Foto: Thomas Wilmann.

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Regeringen lægger op til at fritage advokater fra sladreordning. Et nyt lovforslag fra regeringen, der pålægger skatterådgivere at orientere skattemyndighederne, når de har rådgivet klienter om grænseoverskridende konstruktioner, der kan udløse en skattefordel, vækker kritik. Forslaget, der er baseret på et EU-direktiv, lægger nemlig op til at fritage advokater fra ordningen, og det mener bl.a. revisorbranchen er helt uhlodbart. 

(Erhvervspolitisk direktør i FSR Danske revisorer, Tom Vile Jensen mener det er helt uholdbart, at advokater skal friholdes indbertningspligten i et nyt lovforslag. Foto: Stine Bidstrup)

Prispres rammer Vestas' kunder. Flere års prispres har sænket prisen på vindkraft og lagt en dæmper på indtjeningen blandt producenter og underleverandører til vindindustrien, så flere nu melder om, at der ikke er meget mere at give af. Fordelen er til gengæld at vindkraft bliver en konkurrencedygtig energikilde over det meste af kloden.

Fætter BR giver stort svind i garantifond. Lønmodtagernes Garantifonds halvårsopgørelse viser en stigning i forhold til samme periode sidste år på 28 pct., målt på udbetalte erstatninger. Det skyldes blandt andet konkurseri Top-Toy og Domino’s Pizza.

Frankrig vil indføre grønne skatter på flyrejser. Fra 2020 vil franskmændene indføre klimaskat på internationale flyrejser, oplyser den franske transportminister, Elisabeth Borne. Ifølge ministeren vil det resultere i en fortjeneste på 180 millioner euro svarende til 1,34 milliarder kroner, når det bliver indført.

Danske investorer har skruet godt op for de amerikanske aktier. Siden årets begyndelse har investorerne, der tæller både private småinvestorer og store institutionelle spillere som eksempelvis pensionsselskaberne, udvidet deres porteføljer med nordamerikanske aktier for samlet 16 mia. kr. Det viser en ny opgørelse fra Danmarks Nationalbank, der omfatter perioden januar til maj.

Retssag mod Facebook kan få konsekvenser for hundredetusindvis af virksomheder. Tirsdag begyndte retssagen mellem Facebook og den østrigske aktivist Max Schrems. EU-domstolen skal afgøre, hvorvidt Facebook og andre europæiske virksomheder, der lagrer personlige data om deres brugere i USA, overskrider europæernes rettigheder. (Reuters)

Branche: Brexit kan koste over 400.000 kr. i minuttet. De britiske bilproducenter og forhandlere advarer om katastrofale følger, hvis brexit gennemføres uden en aftale. De forudser et tab på op mod 50.000 pund, ca. 420.000 kr., hvert minut ved forsinkelser ved grænsen.

Landbruget jubler over sommervejr. Mens de fleste danskere nød solen og de høje temperaturer sidste år, så udviklede sidste års tørre sommer sig til en ren katastrofe for kornavlerne. Lige omvendt ser det ud i år, hvor det skiftende vejr med skiftende temperaturer har lagt an til en perfekt høst. (DR)

Milliardær vil udfordre Trump i 2020. Milliardæren Tom Steyer føjer sig til den lange liste over demokrater, der håber at blive nomineret som partiets præsidentkandidat ved valget i USA i 2020. Med den 62-årige milliardærs entré blandt de demokratiske kandidater er feltet nu oppe på 25 udfordrere. (ritzau)
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også