Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de vigtigste nyheder fra Finans onsdag morgen

Carlsberg lancerede i begyndelsen af året den såkaldt snap pack, hvor øldåserne er limet sammen i stedet for pakket ind i plastik. Foto: Emma Sejersen

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.

Jyske Bank vil have virksomheder tjekket for fusk. I årets første seks måneder indberettede Jyske Bank 393 mistænkelige transaktioner fra erhvervskunder til bagmandspolitiets hvidvasksekretariatet. Det er en stigning på 23 pct. i forhold til første halvdel af 2018. Ordførende direktør Anders Dam foreslår, at der indføres en lovpligtig revisorerklæring, som selskaber, der har fravalgt en revisor, skal benytte.

PFA vil polstre din pension med udenlandske mursten. I løbet af de seneste tre år er Danmarks største kommercielle pensionsselskab, PFA, spurtet fra alle andre, når det kommer til investeringer i mursten, viser Finans' kortlægning af pensionsselskabernes ejendomsinvesteringer. Nu intensiveres jagten på attraktive ejendomme i resten af Europa.

En streg i Calsbergs miljøregning. Carlsbergs bæredygtige fremstød med en limet sixpack er knap så grønt, som bryggerikoncernen umiddelbart har promoveret i sin storstilede markedsføringskampagne. De nye sixpacks transporteres nemlig i øjeblikket mange hundrede kilometer i lastbiler til Danmark fra Polen.

1 pct. lånet er et hit: 85 pct. af alle de lånetilbud, Totalkredit afgav i juni, var med fast rente. Så stort et tal er ikke set siden indførslen af flekslån for over 20 år siden.

Ny rapport afslører fortsat spekulation i udbytteskat. På trods af, at Danmark har indført streng kontrol som følge af udbytteskandalen, er spekulationen fortsat, vurderer det europæiske markeds- og værdipapirtilsyn Esma i ny statusrapport. (Børsen)

Britisk pund helt i bund. De to spidskandidater til premierministerposten i Storbritannien har skabt ny brexit-uro, og det har sendt den britiske valuta ned på et laveste niveau i to år (The Guardian)

Amazon vil betale 10 dollars for data. Den amerikanske gigant går nu endnu et skridt i kampen om kunderne på nettet med ny kampagne, der tilbyder kunder penge til gengæld for adgang til at spore deres data - og altid give dem Amazons pris, når de shopper hos konkurrenter. (Reuters) Det sker samtidig med, at et stort antal forsøger at flygte fra Amazon (Bloomberg)

Amerikanske storbanker viser styrke: Men faresignaler blinker med fornyet kraft. JPMorgan Chase, Citigroup og Wells Fargo slog markedets forventninger, men bl.a. lave renter truer indtjeningen i fremtiden. (Reuters)

Japansk bilgigant overrasker på elbilfronten. Der er en stime af nye elbiler på vej fra Toyota. Det første skridt ind i den elektriske verden bliver overraskende taget på varevogns-fronten. (JP)

Tyske Ursula von der Leyen valgt som ny formand for EU-Kommissionen. Den tyske forsvarsminister vandt Europa-Parlamentets godkendelse med 383 stemmer ved en hemmelig afstemning i parlamentet i Strasbourg.
Portræt: Kvinden øverst i EU flygtede fra voldsgruppe og fik dæknavn.(JP)
Det stemte de danske EU-politikere: Af de 13 danske medlemmer af EU-Parlamentet stemte otte ja, fire nej og en enkelt blankt. Få overblikket her.

Nikolaj Coster-Waldau og resten af "Game of Thrones"-holdet satte rekord. Det skete tirsdag, da den amerikanske fantasy-serie skrev tv-historie ved at score hele 32 Emmy-nomineringer.

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også