Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de 11 vigtigste nyheder fra Finans fredag morgen

"...give me a break.« Hollandske Chris Vogelzang er ny direktør for Danske Bank og i store problemer fra start. Illustration: Anders Thykier

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.

Nordea og Danske Bank får baghjul i nordisk kapløb
Danske Bank og Nordea får tæsk af deres nordiske konkurrenter, som formår at presse væsentlig mere værdi ud af deres bankforretninger end de to banker med store aktiviteter i Danmark.

Problemerne tårner sig op for Danske Banks nye topchef. Infight med Finanstilsynet, en nedjustering og fortsat kundeafgang. Det er lidt af en uriaspost, Chris Vogelzang har overtaget med topjobbet i Danske Bank. Der er dog en plan for fremtiden på vej, men som han siger: »Hvis jeg havde initiativerne klar, ville jeg offentliggøre dem. Men jeg er i uge 7 af min ansættelse, og der har været ferie i noget af den periode. So give me a break

Nordea frygter dårligere tider for økonomien. Selvom vi ifølge Nordea befinder os på noget nær toppen af en højkonjunktur - og der er udsigt til dårligere tider fremover - formår banken ikke at levere noget, der bare minder om et toptrimmet resultat. Halvårets nettoresultat faldt med 5,4 mia. kr. til 8,4 mia. kr., viser regnskabstallene. Topchef Frank Vang-Jensen varsler nye tiltag, men vil hverken be- eller afkræfte en kommende fyringsrunde.

Hård opsang fra førende ejendomsdirektør: »Vi kommer til at bygge for meget på for kort tid«
Jeudans adm. direktør, Per Hallgren, langer ud efter de ivrige investorer, som har plastret København til med en overflod af boligejendomme. Det skader byen og risikerer at koste dyrt, mener han.

Her har boligejerne tjent 1 mio. kr. på fem år. Det har været en god forretning at være boligejer de seneste fem år. For nogle har det endda været en gylden forretning.

Ørsted vinder stort udbud i New York. Energikoncernen har scoret en stor ordre på havvind i USA. I en udbudsrunde er det danske energiselskab blevet udvalgt som vinder gennem selskabet Sunrise Wind, oplyste Ørsted sent torsdag.

EU siger nej til dansk stop for salg af fossilbiler i 2030. Det vil ikke være muligt for Danmark at forbyde salg af nye benzin- og dieselbiler fra år 2030, som både den tidligere og nuværende regering ellers ønsker. (Ritzau)

Våbenhvilen i handelskrigen mellem USA og Kina vakler. Det er kun omtrent tre uger siden, at den amerikanske præsident Donald Trump meddelte, at han ville skrinlægge nye tariffer, da han og Kinas leder Xi Jinping besluttede sig for at vende tilbage til forhandlingsbordet. Men de indledende forhandlinger lader til at være kørt fast.

Viaplay-ejer henter 65.000 nye streamingkunder på tre måneder. Selvom tv-markedet har trange kår, vokser tv-mastodonten Nordic Entertainment Groups forretning betragteligt. Streaming-universet er den helt store guldgrube.

EU udsteder milliardbøde til amerikansk techgigant. Det var konkurrenceforvridende, da amerikanske Qualcomm i 2009-2011 solgte mikrochips billigere, end de kostede at producere. Derfor stangede EU torsdag en bøde på over 1,8 mia. kr. ud til det multinationale selskab. (Ritzau)

Mobilbank med PayPal-stifter i ryggen vurderet til 23 mia. kr. Midt i USA-lanceringen har den tyske mobilbank N26 GmbH, der bl.a. har Paypal-stifter Peter Thiel i ejerkredsen, modtaget nye investeringer, der gør virksomheden til én af Europas højst vurderede ikke-børsnoterede techfirmaer. (Bloomberg)

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også