Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de 10 vigtigste nyheder fra Finans torsdag morgen

Klimaet har nu betydning for, hvilken bolig, danskerne går efter. Foto: Per Folkver

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.

Medicoselskaber står midt i gylden æra: Tjener milliarder hjem til Danmark. De danske medicoselskaber tjener milliarder på at sælge alt fra stomiposer til høreapparater, og intet ser ud til at kunne stoppe selskabernes succestogt. Indtjeningen for de 50 største selskaber ligger på mere end 10 mia. kr. Medicoindustriens organisationsdirektør Peter Huntley er da også godt tilfreds - men med simple geværgreb kunne situationen forbedres yderligere.

Ny KPMG-direktør med aggressivt sats: Vil stjæle forretning fra advokater på profitabelt marked. Det genrejste KPMG er klar på en stor satsning inden for advokatydelser. Også andre store rådgiverhuse kredser om det profitabe juridiske marked. »Vi skal ikke være lige så store som de andre, vi skal være anderledes,« siger Henrik Mulvad, der nu står i spidsen for revisionskoncernen.

Landets største ejendomsmægler: Klimadebatten påvirker danskernes valg af bolig. Der er blevet rykket rundt på, hvad der betyder mest for danskerne, når de vælger ny bolig, viser undersøgelse fra EDC. »Det er i mine øjne en markant holdningsændring,« siger Jan Nordmann, kommunikationschef i EDC.

Markederne tager forskud på rentenedsættelse. Udsigten til lavere rente både fra ECB og Fed får investorerne til at søge mod en lang række nye aktiver, der skal give dem et forspring på glæderne.

Facebook betaler bøde og leverer endnu engang høj vækst. Allerede forud for regnskabet afslørede Facebook, at selskabet har indgået et millardforlig med de amerikanske myndigheder - og betaler nu en bøde på fem milliarder dollars som straf for at bryde privatlivets fred. Da regnskabstallene blev offentliggjort sent på aftenen, kom det frem, at selskabet overgik forventningerne i andet kvartal. Omsætningen voksede med solide 28 pct.

Snapchat i uventet comeback: Nye brugere vælter ind for at skifte køn. Den helt store nyhed er de 13 mio. nye, daglige brugere. Det lyder måske ikke af meget for et globalt, socialt medie, der har godt fat i en hel generation af unge – men for Snap var det et længe ventet gennembrud. Vores tech-journalist Jesper Kildebogaard har set på det seneste regnskab fra Snapchat.

Svinepest: 115 mio. grise er døde. Svinepesten har nu reduceret bestanden af grise med 115 mio. dyr i Kina og Vietnam. Det svarer til, at hele USA's og Brasiliens produktion af grise er udraderet, og smitten spreder sig fortsat.

YouTube er Googles hemmelige multimillardforretning - tror de. Man gætter på, at YouTube hiver et sted mellem 100 og 160 mia. kr. i omsætning til ejeren, Google. Men ingen ved det, for det enormt succesfulde video-mekka er dybt begravet i Googles samlede tal.

Boeing overvejer at standse produktion af ulykkes-fly. Flyproducenten Boeing er hårdt økonomisk ramt af, at dets Max-fly ikke må flyve af sikkerhedshensyn. Selskabet overvejer at standse produktionen helt, hvis ikke de snart kommer i luften.

EU-Kommissionen: EU-lande er dårligt forberedt på ny hvidvask. EU-landene er stadigt ikke rustet godt nok til at stoppe grænseoverskridende hvidvask. Det skyldes forskellige regler og dårligt samarbejde mellem myndigheder. (Børsen)

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også