Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de 10 vigtigste nyheder fra Finans fredag morgen

Niels Ahrengot er både daglig leder og kulturbærer i det succesfulde og hurtigt voksende danske konsulentfirma Implement. Det minder nærmest om en sekt - og det ved Niels Ahrengot udmærket.
Foto: Lars Krabbe.

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.

Dansk konsulenthus har rundet milliardsalg. Implement har rundet milliarden i omsætning og er blevet en kæmpe forretningssucces. Tidligere medarbejdere kalder det en sektlignende virksomhed - og det er ikke helt ved siden af, siger stifteren og chefen for det hele, Niels Ahrengot.

Danske tech-virksomheder får sværere vilkår i Kina. Ny lovgivning og ikke mindst strengere håndhævelse gør det i forvejen svære kinesiske marked endnu mere uforudsigeligt for danske virksomheder, der vil ind på det store marked. For eksempel er der kommet en ny lov om cybersikkerhed, der bl.a. giver kinesiske myndigheder ret til at kigge virksomhedernes it-systemer over skulderen.

Google-ejeren overrasker positivt. Alphabet, ejeren af bl.a. Google, leverer i sit kvartalsregnskab lidt bedre tal, end markedet havde ventet. Det lykkedes i andet kvartal af 2019 Google-ejeren Alphabet at øge sin omsætning med 19 pc.t til 38,9 mia. dollars.

Amazon skuffer analytikerne i sine forventninger. Regnskabet fra Amazon for andet kvartal landede salgsmæssigt en anelse over det ventede, men prognosen indfrier alligevel ikke helt forventningerne.

Fortvivl ej, hvis du fik nej: Masser af ledige pladser på 392 uddannelser. Ifølge Uddannelses- og Forskningsministeriet er der stadig ledige pladser på ikke færre end 392 videregående uddannelser til dem, der endnu ikke har fået en plads. Heraf er der flest professionsbaceheloruddannelser - men der er også mange ledige pladser på erhvervsakademiuddannelser og bacheloruddannelserne. Samlet set får hverken ministeren, rektoren eller erhvervslivet opfyldt deres ønsker.

EU og Canada omgår USA's handelsballade. EU og Canada har indgået en aftale om løsning af fremtidige WTO-tvister. Dermed undviger de USA's forsøg på obstruktion.

Salget af Ben & Jerrys skuffede i regnfuldt kvartal. En våd sommer i Europa sætter sit præg på regnskabet fra Ben & Jerrys ejer Unilever i andet kvartal. Issalget udgør 13 pct. af Unilever-gruppens samlede salg og omkring 20 pct. af dets europæiske salg årligt. (Fødevarewatch)

Bilkoncernerne trodser Trump og vil begrænse udledning. Fire af verdens store bilproducenter har indgået en aftale med Californien om at begrænse udstødningen fra biler og forbedre effektiviteten. De trodser dermed Donald Trump.

Krigsskib følger britiske skibe gennem Hormuzstrædet. Storbritannien er begyndt at lade et krigsskib følge alle skibe under britisk flag, der sejler gennem Hormuzstrædet. Det sker, efter at Iran i sidste uge opbragte et skib, der sejlede under britisk flag. (Ritzau)

Slipper Facebook for billigt? En historisk stor bødestraf til Facebook bliver både tolket som et gennembrud for USA’s regulering af selskabet, og som alt for lempelig. Forliget og straffen svarer til en fartbøde, som synderen nemt kan betale, lyder kritikken. Tech-journalist Jesper Kildebogaard har kigget nærmere på sagen.

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også