Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de vigtigste nyheder fra Finans onsdag morgen

Apple kan notere sig en fremgang i omsætningen for selskabets tredje kvartal. Foto: Imaginechina via AP Images

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.

Mindre banker svømmer i risikofyldte lån.
Landets mindre banker er proppede med udlån af tvivlsom kvalitet. Selv om dansk økonomi har været i fremgang siden 2009, er næsten halvdelen af småbankernes lån i dag ydet til kunder, der kan få svært ved at betale pengene tilbage. Det viser en opgørelse fra Finanstilsynet. Ifølge småbankernes formand er det dog ikke et problem, at mange lokalbanker har mere risikable kunder end de store banker. »Det er en forretningsmæssig overvejelse,« siger Claus E. Petersen.

Elkunder betaler milliarder i rente. Private og virksomheder betaler ikke kun for den leverede strøm, når de tænder på stikkontakten. En del af elprisen består også af renter, som landets 44 overordnede elnetselskaber, der har monopol på at levere strøm, opkræver via elprisen. Kritikere undrer sig over, at varme- og elkunder håndteres vidt forskelligt på Christiansborg.

Ældre er vilde med afdragsfrie lån. Selv om unge familier, der er i færd med at etablere sig, er storforbrugere af afdragsfrie lån, er der en gruppe på boligmarkedet, som distancerer dem. Det viser en ny analyse fra Finans Danmark.

Pundet falder yderligere efter ny svada fra Boris Johnson. Tirsdag faldt kursen på det britiske pund yderligere efter endnu en serie af krigeriske udtalelser fra Boris Johnson rettet mod EU. Pundet nærmer sig dermed de laveste kursniveauer i 10 år. Det reducerer værdien af den danske eksport til Storbritannien.

Apple overrasker med forventninger trods svigtende iPhone-salg. Apple kan notere sig en fremgang i omsætningen for selskabets tredje kvartal. Omsætningen landede på 53,81 milliarder dollar - en stigning på én procent i forhold til samme periode sidste år. Denne stigning kommer på trods af et vigende salg af selskabets flagskibsprodukt, iPhone.

Ny på førstepladsen: Nu er 100-dollarsedlen den mest udbredte i verden. Selv om digitaliseringen breder sig ud over kloden, fortsætter antallet af 100-dollarsedler med at vokse.

Trump kræver »betydeligt« rentehug - en nobelpristager er uenig. De fleste - heriblandt USA's præsident Donald Trump - forventer, at den amerikanske centralbank onsdag sænker renten. Men det er muligvis bedre med et rentehop, siger den prisvindende økonom og professor Robert Shiller. (CNBC)

Elbilerne vil koste titusinder af job. Bilindustrien er inde i en forceret omstilling, der ikke kun handler om elbiler, men også om nye barske EU-krav. Alene i Bayern vil udviklingen kunne koste 55.000 job hos underleverandører.

Naturkatastrofer har ødelagt for 280 mia. kr. i 2019. Målt på ødelagte værdier er det USA, der er blevet ramt af de værste naturkatastrofer i år. Målt på tabte menneskeliv er det sydlige Afrika dog langt hårdere ramt, viser ny opgørelse.

Udenlandske investorer fortsætter med at hamstre danske aktier. I årets første seks måneder har de købt for 4,3 mia. kr. - og Vestas, DSV og Genmab er de mest populære af slagsen.

Nordkorea har prøveaffyret flere ballistiske missiler. Tidligt onsdag morgen lokal tid har Nordkorea affyret op til flere ballistiske missiler ud over Det Japanske Hav. Missilerne, der blev affyret fra Hodo-halvøen nord for byen Wonsan på den nordkoreanske østkyst, fløj cirka 250 kilometer, før de styrtede i havet. (Ritzau)

Trump overvejer at besøge Danmark. USA's præsident, Donald Trump, siger til journalister i Det Hvide Hus, at han muligvis besøger Danmark under en rejse til Europa i begyndelsen af september. (Reuters)

Verdens bedst betalte skuespiller, Dwayne Johnson, drikker efter eget udsagn 15 liter vand om dagen. Måske er det derfor, at han nu bliver medejer af det norske vandfirma Voss of Norway. Og ambitionerne er store.

DET SKER I DAG

Erhverv: Transportkoncernen DSV kommer med regnskab for første halvår af 2019. Derudover kommer der kvartalsregnskaber fra Puma, Samsung, Spotify og Fiat Chrysler.
Økonomi: Federal Reserve, afslutter et rentemøde, som begyndte i går. Der ventes en meddelelse efter mødets afslutning i dag. Danmarks Statistik offentliggør nye tal for ledigheden og ejendomssalget.

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

BRANCHENYT
Læs også