Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de vigtigste nyheder fra Finans mandag morgen

PFA med adm. direktør Allan Polack i front er blandt de pensionsselskaber, der satser på alternative investeringer. Men det kan skabe problemer for skiftende kunder, fordi det er svært at opgøre den præcise værdi af disse investeringer. Arkivfoto

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Kunder risikerer at blive snydt, når de skifter pensionsselskab. Når danskere skifter pensionsselskab, er der en stigende risiko for, at de snyder sig selv eller kunderne i det selskab, som de forlader. Pensionsselskabernes øgede investeringer i f.eks. vindmølleparker, ikke-børsnoterede virksomheder og ejendomme har betydet, at det er uhyre svært på daglig basis at opgøre værdien af kundernes opsparing. Den stigende appetit på at flytte kombineret med selskabernes større appetit på alternative investeringer er en farlig cocktail. Det blev tydeligt i december.

Danske butikker forsømmer at omfavne ny intelligent teknologi. Den hype, der har været om kunstig intelligens de senere år, er ikke slået igennem i dansk erhvervsliv. Det bliver som regel ved skåltalerne og små-eksperimenterne. Og så er det svært at finde kompetente folk, lyder det.

Lukrativt marked er lukket land for småsparerne. De private markeder for unoterede aktier og virksomhedsgæld er trods flere forsøg stadig lukket land for de fleste danske småinvestorer. Det er i stigende grad et problem, fordi investorerne går glip af store værdistigninger, vurderer flere pengeforvaltere.

Varslet strejke i London-lufthavn udsat. Den varslede strejke i Europas travleste lufthavn, Heathrow i London, er blevet udsat - indtil videre med en dag. Strejken skulle ellers være begyndt umiddelbart efter midnat mandag og skulle have varet til og med tirsdag. 170 fly er allerede blevet aflyst. (Ritzau)

Krisen fortsætter for hårdt pressede minkavlere. Minkavlere havde i 2018 i snit et underskud på 900.000 kroner. Selv de dygtigste har svært ved at tjene penge. (DR Nyheder)

Iranske medier: Endnu et olieskib er beslaglagt. Ifølge Irans statstyrede medier har elitesoldater fra Iran taget kontrol over en olietanker på grund af smugling af olie til andre lande i regionen. Det vil i så fald være en eskalering af den lurende konflikt mellem USA og Iran. (Reuters)

Handelskrig giver bonus for danske firmaer. Danske virksomheder med produktion i Asien får markant flere henvendelser fra kunder, der vil flytte produktion ud af Kina for at undgå toldsatser. (Børsen)

Elon Musk vil bore huller i Kina. Under et besøg i Kina i slutningen af august vil Elon Musk lancere en kinesisk filial af The Boring Company, skriver han på Twitter. Boreselskabet er et af Tesla-direktørens sideprojekter, der arbejder på at løse trafikproblemer i storbyerne med tunneler. Målet er at gøre tunneler ti gange billigere at grave end i dag.

Medie: Kina stopper import af landbrugsvarer fra USA. Kinas statsdrevne landbrugsvirksomheder er på opfordring fra landets regering ophørt med at importere landbrugsvarer fra USA. Det oplyser anonyme kilder med indsigt i situationen til nyhedsbureauet Bloomberg News. (Ritzau)

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også