Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de vigtigste nyheder fra Finans tirsdag morgen

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Danske virksomheder tjener færre penge. Opsvinget blandt danske virksomheder er forbi. Andelen af danske virksomheder med overskud faldt nemlig markant i 2018. Det viser en ny analyse fra Spar Nord. »De nye tal er et tegn på, at væksten herhjemme har toppet,« lyder det fra Dansk Erhverv. Brexit, handelskrige og tilbagegang på Danmarks største eksportmarked, Tyskland, nævnes som årsager til, at danske virksomheder kæmper mere med indtjeningen.

(Spar Nord har undersøgt 120.000 selskabers regnskaber fra 2014 til og med 2018.)

En presset tøjindustri tvinges til bæredygtighed. Bæredygtighed er et af de store temaer i denne uge, når den halvårlige modeuge finder sted i København. Det skyldes nye og hårde krav fra forbrugerne om, at tøjleverandører skal have øget fokus på miljø og klima. Men det kan der også være en god forretning i. Danske Bestseller lancerede i slutningen af 2018 en ny strategi for netop bæredygtighed, og her er der rent kommercielt allerede gode resultater at spore.

Kina slår tilbage i handelskrigen - største aktienedtur i USA i 2019. Kinas devaluering af valutaen yuan og melding om stop for amerikanske landbrugsvarer sender rystelser gennem de amerikanske aktiemarkeder. Især tech-aktierne er ramt.

Banker frygter langvarig handelskrig. Handelskrigen mellem Kina og USA er blusset op på ny. To danske banker frygter, at striden kan trække ud til efter det amerikanske præsidentvalg i november 2020.

Storbank: Olieprisen kan falde til 30 dollars. Oliepriserne kan komme i frit fald, hvis Kina vælger at underminere de amerikanske sanktioner og købe mere iransk olie, vurderer amerikansk storbank.

Masseskyderi får internetselskab til at sige stop: Sender omstridt webforum i sort. Det kontroversielle diskussionsforum 8chan er sendt offline af it-leverandøren Cloudfare. Det sker efter endnu et masseskyderi i USA, der sammen med højreekstreme holdninger blev annonceret på forhånd på 8chan.

Venstres medlemmer af hovedbestyrelsen håber på endnu et Løkke-valg. Formanden for Venstre bør ved næste valg igen hedde Lars Løkke Rasmussen. Det mener et overvældende flertal blandt hovedbestyrelsesmedlemmerne i Venstre. (Jyllands-Posten)

Avis-gigant er tæt på at blive købt for 1,4 mia. dollars. Selskabet New Media Investment oplyser mandag, at det har planer om at købe USA Today-ejeren Gannett Co. i en handel til 1,4 mia. dollars. Overtagelsen vil i så fald føre til, at selskabet bliver den største avisejer i USA. (Reuters)
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

BRANCHENYT
Læs også